1. Markten Live
 2. Live blog

Wall Street hervat eindejaarsrally

De Europese beurzen bleven gesloten op tweede kerstdag, maar in New York gingen de beurzen hoger. Tesla brak weer een record.
 • Tot morgen!

  Voor vandaag stoppen wij met bloggen. Morgen is het gewoon weer business as usual en zijn de Europese beurzen weer open.

 • De samenvatting van de Amerikaanse beursdag

  We nemen u mee over een rondje op Wall Street: klik hier!

 • Onlineverkopers gaan hoger

  Onlinewinkels als Amazon.com en Bestbuy winnen terrein op Wall Street, na positieve cijfers van Mastercard over de winkelverkopen tijdens de feestdagen.

  Mastercard hield in de periode 1 november tot en met 24 december de verkopen bij van zowel fysieke als onlinewinkels. Daaruit blijkt dat Amerikanen gemiddeld 3,4 procent meer uitgaven. De toename in de onlineverkopen is het meest opmerkelijk: Amerikanen gaven 18,8 procent meer uit in cyberwinkels dan een jaar eerder.

  Een ander opvallend cijfer was dat Amerikanen in warenhuizen 1,8 procent minder uitgaven dan vorig jaar. De warenhuizen zagen wel hun onlineverkopen met 6,9 procent groeien.

  De onlinereuzen Amazon en Bestbuy winnen respectievelijk 1,8 en 0,1 procent.

 • Tesla op recordhoogte

  Het aandeel Tesla stijgt met 0,6 procent tot 427,80 dollar. Daarmee zet de autoproducent wederom een nieuw record neer.

  De afgelopen maanden steeg het aandeel Tesla flink nadat - tot ieders verrassing - bleek dat de automaker in het derde kwartaal winst had gedraaid. Daarnaast kon het bedrijf melden dat het voor op schema lag met de bouw van zijn megafabriek in Shanghai (China) en met de lancering van zijn Model Y crossover.

  Ook analist Dan Ives van het beurshuis Wedbush is positief over het aandeel. Hij verhoogt het koersdoel voor de groep van 270 naar 370 dollar. Ives behoudt zijn houden-advies voor de producent van elektrische auto's. 

  De analist heeft voor het vierde kwartaal veel vertrouwen in de consumentenvraag naar de Tesla Model 3. 'De sterke vraag naar Model 3 in de VS en vooral in Europa zullen de resultaten positief beïnvloeden. Daardoor zou de onderneming de doelstelling om in 2019 tussen 360.000 en 400.000 auto's af te leveren moeten halen.

 • Amerikaanse beurzen trekken op

  Wall Street opent zojuist in het groen. De Dow Jones klimt 0,1 procent hoger, de S&P500 veert 0,1 procent op en de Nasdaq wint 0,2 procent.

  De beurzen openen daarmee op nieuwe records. Amerikaanse beleggers borduren voort op het handelsoptimisme van voor de kerstdagen. De VS en China bevestigden onlangs dat ze het eens zijn over een 'eerste fase'-handelsakkoord. Dinsdag zei de Amerikaanse president Donald Trump dat hij het 'eerste fase'-handelsakkoord tussen de VS en China zou ondertekenen op een officiële ceremonie. Trump liet geen datum weten, al verwachten analisten dat hij het akkoord in januari zal ondertekenen. 

 • Futures: Wall Street opent in het groen

  Als we de futures moeten geloven starten de Amerikaanse beurzen straks in het groen. Dow Jones zou 0,1 procent stijgen en de S&P500 en de Nasdaq zouden 0,2 procent winnen.

 • Palmolie klimt naar hoogste peil in drie jaar

  De prijs van palmolie is tot boven de 3.000 ringgit (655,14 euro) per ton gevlogen, het hoogste punt in drie jaar. 

  De prijsstijging komt na zorgen over de palmolieproductie van Maleisië, de op een na grootste producent van de grondstof. De productie zou in december volgens schattingen maand op maand met 16,4 procent zijn gedaald. 

  Naast de productiedaling in Maleisië geven ook de klimmende olieprijzen de grondstof een zetje. Palmolie is een biobrandstof en daarmee een substituut voor ruwe olie. 

  Lees hier meer.

 • Federale Verzekeringen verkleint belang in Montea

  De Belgische verzekeringsmaatschappij Federale Verzekeringen heeft een pakket van 894.265 aandelen van Montea verkocht. Daarmee vermindert de groep haar belang in de logistieke vastgoedgroep van 5,6 naar 2,87 procent van het kapitaal. De verkoop gebeurde buiten de beurs om, tegen 77,30 euro per aandeel, leert een participatiemelding aan de beurswaakhond FSMA.

 • Thiron en Magilidi stappen uit Beluga

  Godelieve Thiron en de door haar gecontroleerde vennootschap Magilidi hebben hun belang van 11,50 procent in de investeringsmaatschappij Beluga volledig verkocht. Dat blijkt uit een persbericht dat Beluga dinsdagavond uitstuurde.

  Wellicht is er een verband met een vorig persbericht van het bedrijf uit Erembodegem. Op 17 december deelde Beluga mee dat Philippe Weill en de gerelateerde partijen Hilos en Longeval hun positie hadden versterkt van 52,95 tot 64,45 procent. Met exact 11,50 procentpunten dus.

 • Goudprijs weer boven 1.500 dollar

  De goudprijs is in goede doen. Voor het eerst sinds begin november noteert goud weer boven 1.500 dollar per ounce.

 • Aziatische markten zetten klim verder

  De Europese aandelenmarkten houden op tweede kerstdag de deuren gesloten. In Azië is er wel handel. De meeste beursindexen zetten de rit naar boven verder. In Tokio sloot de Nikkei-index 0,6 procent hoger. In China verstevigt de Shanghai Composite met een stevige 0,9 procent. Hongkong blijft gesloten. Op de meeste andere markten zijn er lichte winsten.

  Vanmiddag opent ook Wall Street opnieuw. De futures wijzen op een voortzetting van de recordjacht in New York.

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud