1. Markten Live
 2. Live blog

Wall Street in het groen

Wall Street wint terrein. De Europese beurzen sloten vlak, maar de Bel20 wist in het groen te eindigen. De ECB houdt haar soepele beleid aan. De Amerikaanse inflatie steeg in mei tot 5 procent. Aedifica haalt 285 miljoen op met een private plaatsing.
 • Tot morgen!

  Wij sluiten de blog af en wensen u een fijne avond. Tot morgen!

 • Wall Street sluit hoger

  De Amerikaanse beurzen zijn hoger gesloten. De Dow Jones sloot 0,1 procent hoger, de S&P500 steeg 0,5 procent en de Nasdaq klom 0,8 procent.

 • Bel20 sluit hoger

  De Belgische hoofdgraadmeter sloot met een winst van 0,4 procent op 4.168 punten. Hoger sloten Argenx , UCB en Galapagos . Pech hadden Telenet , Ageas en Aedifica .

  De Europese beurzen sloten vlak.

 • Amerikaanse rente... zakt?

  Best opvallend na een hoger dan verwacht inflatiecijfer van 5 procent in de VS: de Amerikaanse rente zakt. De Amerikaanse tienjaars gaat 2 basispunten lager tot 1,47 procent. Beetje gek dus, wat is er aan de hand?

  De Amerikaanse rente bestaat eigenlijk uit twee componenten: inflatieverwachtingen + reële rente. Volgens onze informatie is de inflatieverwachting voor de komende tien jaar vandaag 2,35 procent per jaar. Gisteren was dat nog 2,32 procent. Nu de tienjaarsrente dus zakt en de inflatieverwachtingen dus wel degelijk zijn gestegen, wil dat zeggen dat de reële rente is gedaald.

  Wat is die reële rente dan? Dat is de rentevergoeding die beleggers effectief willen hebben gecorrigeerd voor inflatie. Deze was al negatief, maar is nu dus nog negatiever geworden. Opvallende beweging dus. Let wel: het gaat hier om marktbewegingen en de markt is niet altijd rationeel. 

 • ECB vooral bezorgd over lage inflatie

  Terwijl de financiële wereld zich zorgen aan het maken is over de hoge inflatiecijfers nu de inflatie in Amerika in mei opgelopen is tot 5 procent, maakt de Europese Centrale Bank (ECB) zich zorgen over het omgekeerde. In de ramingen voor 2023 gaat de ECB zelfs in het meest optimistische scenario uit van een inflatie die onder de twee procent ligt. 

  De monetaire autoriteit maakt zich op de wat langere termijn dus vooral zorgen over het probleem dat al jaren aan de gang is: lage inflatie. Afgaande op deze vooruitzichten hoeven we de komende tijd dus geen forse verstrakkingen in het beleid te verwachten.

 • Boeing stijgt na berichten over order

  De vliegtuigbouwer Boeing gaat 1 procent hoger na berichten dat het een groot order zou hebben binnengekregen van United Airlines. De Amerikaanse vliegtuigmaatschappij zou tot 150 stuks van het model 737 MAX besteld hebben. Dat meldt de persbureau Bloomberg.

  United Airlines zou zich daarmee voorbereiden op een fors vraagherstel nu de coronacrisis in de VS op zijn laatste benen loopt. Door de oplopende vaccinatiegraad zakt het aantal besmettingen, waardoor steeds meer staten de rem van hun economie halen. Eerder deze week zei Southwest Airlines ook al dat het zijn opties voor bijna drie dozijn aan 737-MAX-toestellen zou omzetten in orders. De vliegtuiggroep verhoogde meteen zijn vooruitzichten voor zijn omzet nu het verbetering ziet in het aantal boekingen voor zomervakanties. 

  Volgens Reuters is er nog net wat anders aan de hand. Dat persbureau zegt dat United Airlines zijn order zou verdelen tussen Boeing en zijn Europese rivaal Airbus. De vliegtuigmaatschappij zou een paar dozijn van het toestel A321 neo willen kopen. 

 • Goldman Sachs: 'Argenx klonk vertrouwensvol op conferentie'

  We komen nog even terug op de koersopstoot van Argenx  met 10 procent gisteren. Ook vandaag komt er 3 procent bij tot 243 euro. 

  CEO Tim van Hauwermeiren, COO Keith Woods en CFO Karl Gubitz zijn in de VS voor de Goldman Sachs Global Healthcare Conference. Goldman Sachs-analist Graig Suvannavejh zegt dat het management er een vertrouwensvolle toon aansloeg over de Amerikaanse commerciële lancering van het middel efgartigimod voor de behandeling van MG.

  Lees hier meer. 

 • ECB verwacht 1,9 procent inflatie

  De Europese Centrale Bank (ECB) verhoogt de inflatieverwachtingen voor 2021 van 1,5 procent naar 1,9 procent (bijna de doelstelling dus). Voor 2022 voorziet het een prijsstijging van 1,5 procent en voor 2023 denkt de ECB dat het prijspeil met 1,4 procent zal stijgen. 

  Of terwijl: ja de inflatie stijgt op korte termijn, maar op lange termijn blijft voor de neerwaartse inflatiedruk een probleem.

 • Amerikaanse inflatie hoger dan verwacht

  De Amerikaanse inflatie is in mei uitgekomen op 5 procent. Economen voorzagen een inflatie van 4,7 procent. De kerninflatie (exclusief voeding en energie) steeg tot 3,8 procent, terwijl economen een percentage van 3,5 voorspelden.

  De inflatie is aan het oplopen nu de vaccinatiegraad stevig stijgt en het aantal besmettingen in de VS blijft dalen. Dat stuwt de vraag terwijl het aanbod achterblijft doordat bedrijven moeite hebben om de productie op snelheid te krijgen.

  De reactie op de beurzen is relatief beperkt. Dat zit hem er mogelijk in dat de inflatie niet extreem veel hoger is dan verwacht. Wanneer dat wel het geval zou zijn zouden beleggers kunnen vrezen dat de Amerikaanse centrale bank (Fed) spoedig toch over een afbouw van de stimulus zou moeten praten. Tot nu toe heeft voorzitter Jerome Powell steeds gezegd dat de centrale bank nog niet nadenkt om het monetaire beleid te verstrakken.

  Iets anders dat in gedachten moet worden gehouden is dat economen verwachten dat de cijfers van mei meer uitgesproken zijn door de makkelijke vergelijkingsbasis. De prijzen waren vorig jaar namelijk laag door de massale lockdowns die overheden hadden afgeroepen om de besmettingen met het coronavirus binnen de perken te houden. 

 • Tesla stelt topmodel voor

  Met veel bombarie stelt Tesla straks de topversie van de Model S voor, de ‘Plaid’. Die is bijzonder snel en moet het opnemen tegen de luxemodellen van Porsche, Mercedes-Benz en Lucid Motors. De Plaid zal een stevige 129.990 dollar kosten in de VS tegen 79.990 dollar voor een standaard Model S met lange actieradius. De prijs van de Plaid is 10.000 dollar hoger dan enkele dagen geleden op de site van Tesla stond.

  Het is onduidelijk of Elon Musk bij de voorstelling van de Plaid op het podium zal verschijnen. Hij stuurde wel enkele tweets uit.

  Hoe de marktenreactie zal zijn, is moeilijk in te schatten. Het aandeel Tesla verachtvoudigde in 2020, maar noteert nu circa 15 procent lager dan begin dit jaar. Analisten zijn ook niet bijster enthousiast over Tesla: meer dan de helft plakt er ‘houden’ of ‘verkopen’ op.

 • GameStop onder druk

  Het aandeel GameStop , de eerste memestock die dit jaar al 1.500 procent won, staat in de voorbeurshandel onder druk. De keten van videogamewinkels maakte bekend nog eens 5 miljoen aandelen uit te geven. Woensdagavond liet GameStop ook weten dat de Amerikaanse beurswaakhond SEC de recente handel in het aandeel onder de loep gaat nemen.

  Dat overschaduwt het nieuws dat het bedrijf voor de functies van CEO en financieel directeur (CFO) managers wegplukt bij Amazon. Matt Furlong volgt George Sherman op als CEO en Mike Recupero neemt de fakkel over van Jim Bell als financieel directeur. Furlong stond aan het hoofd van Amazons activiteiten in Australië. Recupero was CFO van Amazons Noord-Amerikaanse consumententak.

  De wissels moeten de turnaround bij GameStop gestalte geven, een turnaround die er onder meer komt onder druk van de activistische investeerder Ryan Cohen. Hij is intussen bestuurder en wil van GameStop een succesvol e-commercebedrijf maken.

 • ECB handhaaft beleidsrente en steunaankopen

  De Europese centrale bank laat zich niet van de wijs brengen door de oprukkende inflatie in de eurozone. De monetaire beleidsmakers in Frankfurt houden de beleidsrente naar verwachting ongewijzigd op 0 procent. Er werd voornamelijk uitgekeken naar commentaren over het tempo van het steunprogramma (PEPP) waarmee de ECB de impact van de coronacrisis probeert te milderen via obligatieaankopen. Dat 'verhoogde' tempo wordt in het derde kwartaal aangehouden. De ECB maakt daarbij geen nominaal aankoopbedrag bekend. De afgelopen weken schommelde dat rond 20 miljard euro per week. 

  Tegelijk onderlijnt de ECB dat het mogelijk niet de hele enveloppe (1.850 miljard euro) van het steunprogramma zal opgebruiken. 

  Om 14.30 uur geeft ECB-voorzitster Christine Lagarde commentaar bij de beleidskeuzes. 

  De markten hadden deze houding ingecalculeerd, waardoor er weinig deining is op de beurzen. Na het rentebesluit veerde de euro kortstondig op tegenover de dollar.

 • Onze Brusselspiegel...

  ... brengt enkele analistenreacties op Aedifica en staat ook stil bij Intervest en Oxurion. Alhier te vinden.

 • Focus markten: Amerikaans inflatiecijfer

  De markten lijken vooral te focussen op het Amerikaanse inflatiecijfer dat om 14.30 uur naar buiten komt. Economen gaan ervan uit dat de inflatie in de VS in mei 4,7 procent bedroeg. Als het echte cijfer veel hoger ligt, kan dat bij beleggers zorgen baren.

  De Amerikaanse centrale bank (Fed) heeft naast de doelstelling van een volledige werkgelegenheid ook een inflatiedoelstelling van 2 procent. Mocht de inflatie te hard oplopen, dan moet de Fed het toch wel gaan hebben over een afbouw van de stimulusmaatregelen. Tot nu toe weigert de voorzitter van de centrale bank daarover te praten.

  Door de pandemie hebben veel processen stilgelegen, waardoor de heropstart tijd kost. Dat veroorzaakt flessenhalzen en een stijgende inflatie. Op lange termijn wordt de inflatie vooral bepaald door de economische vraag en aanbod dat de economie op lange termijn kan produceren. 

 • Hamon voor twee derde in handen van Waals gewest

  Medio beursdag loopt een transparantiekennisgeving van Hamon    binnen. Die leert dat Sogepa 66,5 procent van de aandelen van de Waalse koeltorenproducent bezit. Sogepa is de overheidsholding van het Waals Gewest. Hamon zit in slechte papieren en wordt al jaren door Sogepa rechtgehouden. De investeringsmaatschappij legde recent nog eens 15 miljoen euro op tafel, wat resulteerde in het fors hoger meerderheidsbelang.

  Ter vergelijking, de beurswaarde van Hamon bedraagt 28 miljoen euro.

 • Bitcoin boekt stevig herstel

  De bitcoin heeft het de voorbije dagen even moeilijk gehad, waardoor de kans steeg dat de munt opnieuw in een langdurige berenmarkt zou belanden (zie deze vlog voor meer daarover). Maar de munt geeft zich niet zomaar gewonnen tegen de beer en herstelt vandaag met een stevige 11 procent:

  De digimunt wordt geholpen door goed nieuws uit El Salvador, want daar is de bitcoin nu 'legal tender', een wettig betaalmiddel. We moeten nog even uitzoeken wat dat nu exact inhoudt, dus daar komen we later nog op terug. In ieder geval wakkert het nieuws het geloof aan in de droom van cryptokevers dat de bitcoin ooit echt een wereldmunt wordt waar we met zijn allen mee betalen. 

 • Nieuwe problemen voor de scheepvaart

  Verstoring van vaarschema’s, een blokkade van het Suezkanaal, een tekort aan containers of truckers, overbelaste haventerminals… Alsof het de aanvoerketens nog niet genoeg verstoort, komt er nu nog een probleem bij in China.

  Daar is de delta van de Parelrivier (Pearl River), de voornaamste snelweg naar ’s werelds consumenten, gestremd door wachtende containerschepen. In de haven van Yantian ten oosten van Shenzhen is een corona-uitbraak vastgesteld en liggen de containerterminals stil.

  Het gevolg is volgens de maritieme website Splash dat er 25 schepen liggen te wachten in de Zuid-Chinese Zee. Andere schepen zijn uitgeweken naar het westen van Shenzhen, Hongkong en Nansha. Bovendien lijken containerlijnen de hele regio te mijden omdat er ook besmettingen zijn in Nansha en Shekou ten westen van Shenzhen. Door nieuwe lockdownmaatregelen zijn ook minder vrachtwagenchauffeurs beschikbaar.

  Nog volgens Splash zou de impact op de containervaart nu al groter zijn dan die van de Suezkanaalblokkade in maart.

 • Kepler Cheuvreux zet koersdoel Bekaert hoger

  Het beurshuis Kepler Cheuvreux is optimistischer geworden over het winstpotentieel van Bekaert na het sterke begin van het jaar en het stellen van aantrekkelijke ambities op middellange termijn.

  De analist vindt de guidance voor dit jaar conservatief en sluit niet uit dat Bekaert overnames gaat doen omdat de balans daar ruimte voor biedt. Hij trekt zijn koersdoel op van 34 naar 40 euro.

  Omdat de voorziene winstgroei al in grote mate is ingeprijsd, blijft het advies ‘houden’.

 • Alfen mag laadpalen leveren aan Italiaanse biowinkels

  Net Nederlandse bedrijf Alfen heeft een contract beet voor de uitrol van een nationaal laadpalennetwerk in Italië. Het is geselecteerd als hoofdleverancier voor de installatie van laadstations bij NaturaSi, een keten van biowinkels. Het doel is alle vestigingen van de keten, volgens diens website meer dan 500, te voorzien van minstens één laadpunt voor elektrische auto's.

  Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

 • De Belegger on Tour: Ageas

  De collega's van De Belegger organiseerden maandagavond een nieuwe editie van De Belegger on Tour. De komende dagen stellen we u de pitches voor van de CEO's van Ageas, Retail Estates en UnifiedPost.

  We trappen af met de nieuwe CEO van Ageas , Hans De Cuyper. Hij merkte op dat Ageas sinds de geboorte in 2008 voor de belegger een jaarlijiks rendement realiseerde van 25 procent.

  De Belegger on Tour

 • Altice koopt grote brok van BT Group

  Altice heeft een minderheidsbelang verworven in BT Group , het voormalige British Telecom. Dat bevestigde Altice-eigenaar Next, het vehikel van telecomondernemer Patrick Drahi, voorbeurs. Altice kocht een belang van 12,1 procent. 'Dit is een interessante kans voor ons om in te spelen op de uitrol van het glasvezelnetwerk in het Verenigd Koninkrijk', stelt het bedrijf, dat zegt dat er geen plannen zijn om het bedrijf volledig in te lijven.

  Het belang heeft een waarde van 2,2 miljard pond op basis van de slotkoers van gisteren.

 • Believe zakt bij beursdebuut in Parijs

  Het muzieklabel Believe, dat ook een techplatform voor opkomende artiesten wil zijn, kent een afgang bij zijn debuut op Euronext Parijs. Kort na de openingsbel zakte het aandeel, dat een introductieprijs van 19,50 euro mee kreeg, met 11 procent.

 • Prijs kapitaalverhoging Materialise bekend

  Materialise gaat de 4 miljoen – mogelijk 4,6 miljoen – ADS’en (zie post 07.57 uur) uitgeven tegen 24 dollar het stuk. De bruto-opbrengst van de operatie zal tussen 96 en 110,4 miljoen dollar liggen.

 • ‘Basic-Fit wil meer kansen grijpen'

  Met de uitgifte van een converteerbare obligatie, die 303,75 miljoen euro opbracht, vult Basic-Fit zijn oorlogskas aan, zegt Alan Vandenberghe van KBC Securities. Hij becijferde dat de uitbater van fitnessclubs sinds begin dit jaar al bijna 360 miljoen euro heeft verzameld. Hij denkt dat Basic-Fit zich klaarmaakt om ‘kansen in de markt’ – overnames – te grijpen. Op die manier zou Basic-Fit verder kunnen springen dan de huidige doelstelling om dit jaar 105 clubs te openen.

  Door het sterke momentum – sinds woensdag zijn alle clubs weer open – en het vooruitzicht op waardeverhogende overnames, handhaaft Vandenberghe zijn koopadvies en koersdoel van 40 euro.

 • Bel20 opent licht hoger

  De Europese beurzen beginnen voorzichtig aan de handelsdag. De Euro Stoxx 50 stijgt 0,1 procent. De Bel20 doet hetzelfde.

  Rond de volgende bedrijven is er sinds woensdagavond nieuws:

  * Aedifica heeft met een private plaatsing van nieuwe aandelen, uitgegeven tegen 102 euro per stuk, 285 miljoen euro opgehaald. De notering is hervat en Aedifica zakt 3,3 procent.

  * Intervest heeft een tweede huurder gevonden voor de voormalige Ford-site in Genk. Het aandeel zakt 0,2 procent.

  * Orange Belgium krijgt een plaatsje in de Bel Mid-index. Orange Belgium stijgt 0,4 procent.

  * Mérieux verhoogt zijn belang in Floridienne -dochter Biobest, wat extra groeimogelijkheden creëert. Floridienne noteert op de fixingmarkt en werd nog niet verhandeld.

  * Oxurion staat een stap dichter bij een fase 2-studie met THR-687. Het aandeel wint 3 procent.

  * 52 procent van de aandeelhouders van Montea opteert voor een dividend in nieuwe aandelen. Montea stijgt 1,8 procent.

 • Basic-Fit haalt 303,75 miljoen op

  Woensdagavond raakte bekend dat ook Basic-Fit aan het ‘bijtanken’ was. De uitbater van fitnessclubs zou een converteerbare obligatielening uitgeven. Die operatie is intussen afgerond.

  De converteerbare obligaties van 100.000 euro per stuk hebben een looptijd van zeven jaar en een coupon van 1,50 procent per jaar (betaalbaar in halfjaarlijkse schijven). De conversieprijs is vastgelegd op 50,625 euro, wat een premie van 35 procent inhoudt tegenover de referentieprijs.

  De obligaties werden via een versnelde plaatsing verkocht aan institutionele investeerders en brachten 303,75 miljoen euro op.

 • Intervest vindt tweede huurder voor Ford-site

  Voor de voormalige Ford-site in Genk heeft Intervest Offices & Warehouses een tweede huurder aangetrokken. Het gaat om P&O Ferrymasters, waarvoor Intervest een gebouw van ruim 10.000 m² zal laten bouwen. De bouw zal gerealiseerd worden door MG Real Estate, dat als partner van Intervest en Group Machiels instaat van de realisatie van het logistiek en semi-industrieel complex op de vroegere Ford-terreinen.

  P&O Ferrymasters zal het nieuwe warehouse al eind dit jaar in gebruik nemen. De eerste huurder die Intervest wist te strikken, was Eddie Stobart Logistics Europe. Met P&O Ferrymasters erbij is al bijna 15 procent van de totaal beschikbare ruimte verhuurd, zegt het vastgoedbedrijf.

 • Bitcoin bij de beren

  De bitcoin verloor de voorbije weken de helft van zijn waarde. Collega Bas van der Hout legt in volgende vlog uit wat er aan de hand is.

  Zit de bitcoin in een berenmarkt?

 • Licht hogere beurzenstart op til

  De Europese beurzen zullen voorzichtig positief van wal steken, blijkt uit de futures. De future op de Euro Stoxx 50 noteert 0,1 procent in de plus.

  Beleggers hebben twee belangrijke events op de agenda staan vandaag, allebei kort na de middag: het rentebesluit van de Europese Centrale Bank en het Amerikaanse inflatiecijfer.

 • Kapitaaloperatie Aedifica brengt 285 miljoen op

  Het resultaat van de kapitaalverhoging die Aedifica woensdagmiddag aankondigde is bekend. De specialist in zorgvastgoed plaatste 2,8 miljoen nieuwe aandelen bij internationale institutionele beleggers. De aandelen werden verkocht tegen 102 euro per aandeel, een korting van 3,9 procent tegenover de slotkoers van 8 juni (107,60 euro).

  De operatie brengt bruto 285 miljoen euro op. Aedifica gaat het geld gebruiken om de geplande, toegezegde investeringen te financieren en om met een sterkere balans de groei te kunnen voortzetten, zowel via nieuwe ontwikkelingsprojecten als via overnames.

  Belangrijk voor de bestaande aandeelhouders is dat Aedifica op 11 juni coupon nr. 28 knipt. Die zal recht geven op het pro rata temporis dividend voor het lopende boekjaar van 1 januari tot en met 14 juni. Dat gedeeltelijk dividend wordt geschat op 1,4918 euro per aandeel. Aedifica doet dat zodat de nieuwe aandelen meteen recht kunnen geven op het dividend vanaf hun uitgifte.

  De notering van Aedifica werd woensdagmiddag opgeschort, maar wordt om 9 uur hernomen.

 • Materialise voert kapitaalverhoging door

  Materialise , de Leuvense specialist in 3D-printing die op Nasdaq noteert, verhoogt zijn kapitaal. Het bedrijf biedt 4 miljoen ADS’en aan, een aantal dat nog met 600.000 kan worden verhoogd. Elke ADS vertegenwoordigt een gewoon aandeel Materialise.

  JPMorgan Securities leidt de kapitaaloperatie. Als ‘joint book-running managers’ treedt naast JPMorgan Securities ook Stifel, Nicolaus & Company op.

  Het aandeel Materialise sloot woensdag op 28 dollar op Nasdaq. Aangezien bij dergelijke operaties doorgaans een korting wordt geboden, kan de opbrengst van de kapitaalverhoging rond 100 miljoen dollar uitkomen, of iets hoger als ook de bijkomende optie wordt uitgeoefend.

 • Orange Belgium krijgt plaatsje in Bel Mid-index

  Euronext maakte woensdagavond enkele kwartaalwijzigingen bekend aan de Belgische indexen. Ze gaan in na de slotbel van vrijdag 18 juni. Aan de samenstelling van de Bel20 verandert niets.

  In de Bel Mid-index doet Orange Belgium zijn intrede, terwijl de Nationale Bank van België en Leasinvest de index verlaten.

  Leasinvest komt wel, samen met Ekopak , in de Bel Small-index. Hier verliest Iep Invest zijn plaatsje.

 • Mérieux verhoogt belang in Biobest (Floridienne)

  Nieuws van woensdagavond over de gediversifieerde holding Floridienne dat we nog even herhalen. Mérieux Participations 3 (MP3), een vehikel van de Franse investeringsgroep Mérieux Equity Partners, investeert nogmaals 10 miljoen euro in Biobest, het dochterbedrijf van Floridienne dat zich toelegt op ecologische gewasbescherming en bestuiving door insecten. Het belang van Floridienne in Biobest daalt daardoor naar 90,1 procent.

  MP3 stapte in 2018 in Biobest. Dat leverde het Kempische bedrijf al heel wat voordelen op. Biobest kon rekenen ‘op de expertise van het investeringsteam en het uitgebreide wetenschappelijke en industriële netwerk van de groep Mérieux om zijn internationale groei te ondersteunen’, staat in een persbericht.

  Biobest wordt bij deze transactie ‘post money’ gewaardeerd op 466,4 miljoen euro. Met het verse geld kan de ontwikkeling van Biobest worden versneld, zowel organisch als via ‘gerichte overnames’.

 • Keuzedividend Montea: 52 procent kiest voor aandelen

  Bij het logistiekvastgoedbedrijf Montea opteert 52 procent van de aandeelhouders ervoor het dividend in aandelen te ontvangen. Dat leidt ertoe dat vrijdag nabeurs 191.762 nieuwe aandelen Montea worden uitgegeven voor een totaal uitgiftebedrag van 16,3 miljoen euro. Daarnaast zal Montea voor 15,4 miljoen euro dividenden uitkeren in cash. De effectieve afwikkeling van het dividend is voorzien op maandag 14 juni, blijkt uit een persbericht.

 • Oxurion stap dichter bij fase 2 met THR-687

  Het biofarmabedrijf Oxurion , dat zich toelegt op de ontwikkeling van geneesmiddelen voor oogproblemen bij diabetici, heeft van de Institutional Review Board in de VS groen licht gekregen om het fase 2-onderzoek met THR-687 aan te vatten bij patiënten met diabetisch maculair oedeem. Samen met de eerdere indiening bij de Amerikaanse geneesmiddelendienst FDA van het definitieve protocol voor de ‘investigational new drug’-aanvraag (IND) ‘is dit een belangrijke stap voorwaarts voor de fase 2 Integral-studie’, staat in een persbericht.

  Oxurion zegt dat zijn team nu klaarstaat om het fase 2-onderzoek met THR-687 te starten. In een fase 1-onderzoek was gebleken dat THR-687 veilig was, goed werd verdragen en tot een scherper zicht leidde. De patiënten kregen in het fase 1-onderzoek 1 injectie met THR-687 in het oog met één van drie verschillende dosissen. De hoogste dosis leverde daarbij de beste resultaten. In de nieuwe studie zullen  patiënten drie injecties met oplopende dosissen krijgen.

  Eerder deze week meldde Oxurion al goede vorderingen in het fase 2-onderzoek met THR-149, een ander product om diabetisch maculair oedeem te behandelen. Alle patiënten zijn daar gerekruteerd.

 • Bemoedigend gesprek VS/China

  Goedemorgen. Ontmoetingen, contacten en gesprekken zijn essentieel om de wereld draaiende te houden. Vrijdag begint de 47ste G7-top, die dit jaar in het Verenigd Koninkrijk plaatsvindt.

  De ministers van Handel van China en de Verenigde Staten hebben dan weer - voor het eerst sinds Joe Biden president van de VS werd - met elkaar getelefoneerd en dat is bemoedigend. Ze kwamen overeen dat ze zullen trachten de betrekkingen inzake handel en investeringen te verbeteren.

  Biden heeft ook laten weten dat hij TikTok en WeChat niet langer gaat verbieden, een maatregel die zijn voorganger Trump had ingevoerd.

  De beurzen in Azië reageren positief. Sjanghai stijgt 0,8 procent, Hongkong 0,3 procent en Tokio 0,4 procent.

  Het interieur van de beurs van Frankfurt. ©REUTERS

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud