1. Markten Live
 2. Live blog
live

Bel20 verliest 6,3 procent op één week

De Europese beurzen sloten na een volatiele sessie stabiel af. Beleggers zijn in de greep van coronazorgen. Proximus was de ster in een positieve Bel20. Sioen schoot omhoog richting biedprijs.
 • Bull, Bear & Bas: gokken op Trump of Biden

  Collega Bas van der Hout heeft het in zijn recentste vlog over de politieke wedmarkten zoals Predictit. Fijn weekend !

  Bas van der Hout

 • Wall Street sluit af in het rood

  Wall Street kende een beroerde dag, maar in het slotuur werden de verliezen een stuk minder groot. De Dow Jones verloor uiteindelijk 0,6 procent, de Nasdaq 2,5 procent. Oorzaken zijn de tweede coronagolf en onrust over de waardering van Nasdaq-reuzen.


 • Roularta herstelt van coronaklap in voorjaar

  Roularta , de uitgever van onder meer Knack, Libelle en De Streekkrant, heeft na zijn coronaklap in de eerste jaarhelft dankzij de goede zomermaanden een sterk derde kwartaal achter de rug. Dat leert een trading update nabeurs. De omzet in het derde kwartaal bleef maar 4 procent onder het niveau van die van 2019.

  Lees hier meer. 

 • Cofinimmo koopt vier woonzorgcentra en een kantoorgebouw

  Cofinimmo  kondigt de overname van vennootschappen aan die eigenaar zijn van vier woonzorgcentra en een kantoorgebouw.

  De woonzorgcentra zijn gelegen in Vlaanderen en Brussel en worden uitgebaat door Orpea. De huurovereenkomst bedraagt 27 jaar. Cofininimmo betaalt 95 miljoen euro en realiseert een brutohuurrendement van 4,5 procent. 

  Daarnaast verwerft Cofinimmo de zakelijke rechten op het kantoorgebouw ‘Leefmilieu Brussel’. Dit gebouw maakt deel uit van de ‘Tour & Taxis’ site in het Brusselse Central Business District (CBD) en wordt tot 2032 volledig verhuurd aan ‘Leefmilieu Brussel’. Cofinimmo betaalt hiervoor 100 miljoen euro en realiseert een brutohuurrendement van 4 procent.

 • CEO Brouwerij Haacht geeft fakkel door aan zoon

  De halfjaarcijfers van de brouwer Co.Br.Ha. zijn nog binnen gekomen. Misschien nog belangrijker dan de cijfers, is dat CEO Frédéric van der Kelen na 52 jaar aan het hoofd van het familiebedrijf de fakkel doorgeeft aan zijn zoon Boudewijn. Hij blijft wel aan als voorzitter.

  Frédéric van der Kelen ©Photo News

  Zoals verwacht, zien de cijfers er niet goed uit. Het verkochte volume bier en frisdranken kelderde 40 procent, de omzet 41 procent tot 31,9 miljoen euro. Terwijl de verkoop in de supermarkten overeind bleef, dook die in de Belgische horeca - die van midden maart tot midden juni de deuren moest sluiten - 55,7 procent lager. In Nederland was de daling zowat even groot. In Frankrijk stortte de verkoop 40 procent in.

  Het bedrijfsresultaat ging van een plus van 2,71 miljoen naar een min van 5,81 miljoen euro. De maker van Primus, Tongerlo en Keizer Karel bleef wel nog een nipt positieve brutobedrijfswinst (ebitda) boeken.

  Na de lockdown vanaf juni waren de cijfers beter dan verwacht, met een daling van nog 19 procent tegenover dezelfde maanden vorig jaar. Maar omdat sinds midden oktober weer een nieuwe lockdown van de horeca is opgelegd, kan de brouwer geen voorspellingen meer doen voor de rest van het jaar.

 • Bel20 sluit hoger

  De Bel20 wist de dag positief te eindigen en steeg 0,2 procent tot 3.043 punten. De grootste stijgers waren Proximus , Telenet en Ageas . De losers waren UCB , AB InBev en Colruyt .

  De Europese beurzen stegen gemiddeld 0,1 procent.

 • AbbVie schiet hoger na resultaten

  Wall Street mag dan grotendeels rood gekleurd zijn, er zijn nog wel een aantal stijgers. Een daarvan is de farmagroep AbbVie dat ruim 4 procent hoger gaat. Het kon sterker dan verwachte cijfers presenteren over het derde kwartaal.

  De omzet steeg met 52 procent naar 12,9 miljard dollar en was hoger dan de door analisten voorziene 12,7 miljard. De winst per aandeel klom van 1,26 naar 1,29 dollar. Het bedrijf wist vooral te profiteren van goede verkopen van de blockbuster van het bedrijf tegen reuma, het middel Humira. Daarnaast was er een hoge verkoop van het aantal kankermedicijnen. Een tegenvaller was de omzet die gerelateerd is aan botoxbehandelingen. 

  AbbVie verwacht dat het voor heel 2020 een winst per aandeel gaat neerzetten tussen 4,12 en 4,22 dollar. Dat is hoger dan de eerdere prognose van een winst per aandeel tussen 3,89 en 3,91 dollar. De hogere winstverwachting zou vooral het resultaat zijn van de overname van Allergan. 

 • Een vinger aan de Wall Street-pols...

  ... vindt u hier.

  ©AFP

 • Joe Sixpack heeft meer vertrouwen

  Het Amerikaanse consumentenvertrouwen is in oktober iets verbeterd. Dat blijkt uit de cijfers van de Universiteit van Michigan. De index voor het vertrouwen klom van 80,4 naar 81,8 punten. Het gaat  om het vertrouwen in de economische toekomst. Over de huidige staat van de Amerikaanse economie waren consumenten wat minder optimistisch. Die graadmeter ging van 87,8 naar 85,9 punten.

  ©AFP

 • Walmart haalt wapens uit de schappen

  Wie als Amerikaan gezellig met de familie wapens wilde gaan kopen in de Walmart komt dit weekend bedrogen uit: de keten haalt alle wapens uit de schappen. Bij ons is het ondenkbaar dat ze in de schappen zouden liggen, maar in Amerika is dat juist omgekeerd. Walmart nam het besluit vanwege de toenemende sociale onrusten in de VS in aanloop naar de verkiezingen. De supermarktgigant zegt zijn klanten en medewerkers te willen beschermen tegen mogelijk geweld. Klanten die ernaar vragen, zullen wel nog wapens kunnen kopen bij bepaalde vestigingen, maar niet vanuit het schap. 

  In de VS nemen de spanningen toe in aanloop naar de verkiezingen van volgende dinsdag. Er heerst een steeds grotere angst dat  winst van de ene kandidaat grote onvrede schept bij de achterban van de andere, waardoor rellen kunnen uitbreken.

  Het aandeel zakt 1,6 procent.

  ©Getty Images

 • Wat doen de Amerikaanse techreuzen?

  Apple kende de grootste daling in twee jaar van de kwartaalverkoop van de iPhone door de late lancering van de nieuwe 5G-toestellen. Het aandeel zakt 3,9 procent.

  Amazon.com stelde een forse stijging van de kosten in het vooruitzicht door de coronapandemie. Het aandeel verliest 2,5 procent.

  Facebook waarschuwde voor een moeilijker 2021 en gaat 3 procent lager.

  Alleen Alphabet , het moederbedrijf van Google, gaat de goede kant op: +7,2 procent. Alphabet klopte de verwachtingen met zijn kwartaalomzet doordat bedrijven weer gingen adverteren.

 • Wall Street opent in het rood

  De Amerikaanse beurzen starten met verlies. De kwartaalcijfers van de techreuzen ontgoochelden op enkele vlakken. Bovendien noteerden de VS een recordaantal nieuwe coronagevallen en is er ook nervositeit rond de presidentsverkiezingen.

  De Dow Jones noteert na een minuut handel 0,4 procent lager en de S&P500 verliest 0,5 procent. De Nasdaq Composite gaat 0,8 procent lager.

 • Exxon niet langer grootste energiebedrijf van Wall Street

  De opstapelende verliezen (zie post van 13u04) doen Exxon  steeds dieper tuimelen op de pikorde op Wall Street. De oliegigant was eerder al door een opdonder als Netflix ingehaald, maar nu zijn de Texanen zelfs niet meer het waardevolste energiebedrijf.

  Die eer gaat sinds deze maand naar Next Era Energy . Dat is het vroegere Florida Light & Power die het jongste decennium is uitgegroeid tot de grootste aanbieder van wind- en zonne-energie van de Verenigde Staten. 

  Next Era vs Previous Era. Symbolischer kan niet. 

 • Degroof Petercam past koersdoel Biocartis aan

  Nu de deal met Exact Sciences is stopgezet, past analist Thomas Guillot zijn model voor Biocartis aan. Zijn koersdoel zakt van 5 tot 3,80 euro. Hoewel de koersreactie van donderdag misschien overdreven was, ontbreekt het Biocartis aan sterke groei-aandrijvers op korte termijn, zegt hij. Hij maakt zich ook zorgen over het hoge cashverbruik (80 miljoen euro per jaar), het schuldenpeil en de beperkte cashbronnen. Zijn advies blijft ‘houden’.

 • Exxon waarschuwt voor monsterafboeking op gasreserves

  ExxonMobil  is er na met zijn kwartaalrapport en dat is opnieuw geen lectuur om vrolijk van te worden. De Amerikaanse oliereus dook voor het derde kwartaal op rij in het rood, dit keer voor 680 miljoen dollar. 

  En belangrijker: door de crisis op de olie- en gasmarkt - daar kunnen Exmar en zijn drijvende lng-fabriek Tango van meespreken - waarschuwt Exxon potentieel tot 30 miljard op zijn gasreserves te zullen moeten afboeken. 

 • Koersdoel Kinepolis zakt bij Degroof Petercam

  Kinepolis kwam over het derde kwartaal met solide resultaten en een beperkte ‘cash burn’ gezien de omstandigheden, zegt analist Kris Kippers van Degroof Petercam. Wegens de nieuwe lockdownmaatregelen verlaagt hij zijn koersdoel van 45 tot 42 euro. Met een marktkapitalisatie die substantieel lager is dan de waarde van Kinepolis’ vastgoed – zodat de bioscoopactiviteit een 'gratis optie' is – handhaaft hij zijn koopadvies.

 • Degroof Petercam verlaagt koersdoel Proximus

  Analist Vivien Maquet verlaagt zijn koersdoel van Proximus van 23 tot 18 euro. Dat heeft niets met de derdekwartaalresultaten te maken, die beter waren dan verwacht, maar gebeurt op basis van de lagere waardering van sectorgenoten.

  Het advies blijft ‘houden’. De analist vraagt zich af of Proximus de komende vijf jaar in staat zal zijn om de voorziene kapitaalinvesteringen van 1,3 miljard euro per jaar te bekostigen vanuit de vrije kasstroom. Hij denkt bovendien dat de verkoop van Voo de concurrentie in Wallonië zal opdrijven. Dat zou het streefdoel van Proximus om vanaf 2022 weer winstgevende groei te realiseren kunnen bemoeilijken.

 • Economie eurozone groeit sterker dan verwacht

  De economie van de eurozone is in het derde kwartaal met 12,7 procent gegroeid tegenover het tweede kwartaal. Toen was ze met 11,8 procent gekrompen. Het kwartaalherstel is sterker dan verwacht: economen rekenden volgens Reuters op een bbp-groei van 9,4 procent.

  Het gemiddelde van de eurozone werd vooral hoger getrokken door Frankrijk, Italië en Spanje, die groeicijfers tussen 16,1 en 18,2 procent voorlegden. De Duitse economie liet 8,2 procent groei optekenen.

  Tegenover een jaar eerder was het bbp van de eurozone nog 4,3 procent kleiner. Dat is echter een forse verbetering tegenover het tweede kwartaal, toen de krimp 14,8 procent bedroeg. Economen hadden een jaar-op-jaardaling van 7 procent verwacht.

 • Omzet Safran blijft zwaar onder druk

  De Franse fabrikant van vliegtuigmotoren Safran zag zijn omzet in het derde kwartaal met 44,5 procent krimpen tot 3,38 miljard euro. De daling is een fractie kleiner dan in het tweede kwartaal (-46,5%).

  ‘Het vliegtuigverkeer is verbeterd in het derde kwartaal, maar het herstel was zwakker dan we hadden verwacht. Met uitzondering van China, waar het luchtvaartverkeer vandaag weer op het precoronaniveau zit, is het gezondheidsnieuws in Europa en Amerika weinig bemoedigend voor de eindejaarsperiode’, zeit topman Philippe Petitcolin tijdens een conference call.

  Safran heeft echter stevig het mes gezet in de kosten en zijn werknemersbestand al met 16 procent verminderd. Safran maakt onder meer de Leap-motoren die de Boeing 737 MAX en de Airbus A320 aandrijven. Het aandeel staat op winst in Parijs.

 • De beursdag: over de zwaluw en de lente

  We zoomen in de beursspiegel vooral in op Proximus. Hierheen!

 • Biocartis herstelt grotendeels van klap

  Biocartis verloor donderdag een vijfde van zijn waarde door de beëindiging van de samenwerking met de Amerikaanse diagnosticareus Genomic Health, tegenwoordig een onderdeel van Exact Sciences. Het was de bedoeling een borstkankertest te ontwikkelen die zou draaien op het Idylla-platform van Biocartis.

  Vandaag herstelt Biocartis met 15,2 procent, zodat het 20 procent-verlies van donderdag al grotendeels is goedgemaakt. Analist Lenny Van Steenhuyse van KBC Securities vond de afstraffing trouwens fel overdreven (zie vorige post).

 • Licht lager koersdoel voor Biocartis bij KBCS

  Donderdag raakte bekend dat Biocartis en Exact Sciences hun samenwerking beëindigen. Daarbij krijgt Biocartis een verbrekingsvergoeding van 12 miljoen dollar. ‘Wij geloven dat de overdreven marktreactie op het nieuws een koopopportuniteit biedt’, zet analist Lenny Van Steenhuyse van KBC Securities.

  De analist raamt de totale impact op Biocartis tussen 3 en 10 procent van de omzet. Hij verlaagt daarom zijn koersdoel van 8 tot 7,50 euro. Zijn advies blijft ‘kopen’.

 • KBCS knipt in advies en koersdoel AKKA

  Het Franse engineeringconsultingbureau AKKA publiceerde donderdagavond omzetcijfers over het derde kwartaal en die waren veel zwakker dan Ruben Devos van KBC Securities had verwacht. De omzet bedroeg 351 miljoen euro, terwijl de analist op 418 miljoen had gerekend.

  AKKA, die begin oktober financiële steun kreeg van de familie Frère, had ook in het derde kwartaal te lijden onder een zwakkere verkoop in zijn twee grootste eindmarkten: de autosector en de luchtvaart, waar de omzetcijfers respectievelijk 36 en 38 procent lager lagen dan een jaar eerder.

  Na de positieve ontwikkelingen in de automarkt, de meer optimistische toon van de grote onderdelenfabrikanten en de verbeterende economie had Devos een veel sterker herstel van AKKA’s autoactiviteiten verwacht. Het omzetcijfer was slechts 7 procent beter dan in het tweede kwartaal. Dat wijst erop dat de weg naar herstel stofferig zal zijn en langer dan verwacht.

  Hij laat zijn advies zakken van ‘kopen’ tot ‘bijkopen’ en zijn koersdoel van 27 naar 23 euro. Bovendien verdwijnt AKKA uit de Dynamic Top Pick List van KBC Securities. Het aantal coronagevallen in Europa stijgt alarmerend snel, waardoor het risico op sluiting van productievestigingen en/of lagere uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling bij de klanten van AKKA weer toeneemt.

 • ‘Bod op Sioen heeft veel kans op succes'

  Het bod van de familie Sioen op de 35 procent van Sioen Industries die ze nog niet in bezit heeft, bevestigt ons positief beeld van het bedrijf en zal de faire waarde die we in Sioen zien, kristalliseren, zeggen ING-analisten Maxime Stranart en Stijn Demeester. Het bod van 23 euro is in lijn met het meest recente koersdoel van ING, met name 24 euro.

  De analisten noemen de timing van het bod opportunistisch, maar menen dat het een grote kans op slagen heeft. Ze verwijzen naar de onzekerheden op korte termijn voor de huidige handelsomgeving, naar de blootstelling van Sioen aan cyclische sectoren en naar de gefragmenteerde aandeelhoudersbasis. Hun advies blijft kopen, hun koersdoel 24 euro.

 • Kepler trekt koersdoel AB InBev op

  Kepler Cheuvreux heeft zijn ramingen voor AB InBev opgetrokken nadat de brouwer met zijn derdekwartaalresultaten de verwachtingen heeft geklopt. Daaruit blijken twee bemoedigende zaken, zegt het beurshuis: dat bier goed weerstand biedt in de crisis, en dat AB InBev goed werk levert, zoals blijkt uit de gewonnen marktaandelen.

  De schuldenlast blijft de achillespees, maar het bierconcern zet kleine stappen om daar iets aan te doen. Op basis van hogere winsten en het overslaan van het interim-dividend verwacht de analist nu een schuldgraad (de verhouding tussen de nettoschulden en de brutobedrijfswinst) van 4,6 eind dit jaar tegenover 4,9 voorheen.

  Op basis van de hogere ramingen stijgt het koersdoel van 52 tot 58 euro. Het advies blijft ‘kopen’.

 • Cofinimmo werkt aan grote Brusselse deal

  Cofinimmo bevestigde donderdagavond in een persbericht dat het de aankoop overweegt van een aantal gebouwen in Brussel. De vastgoedspeler reageerde daarmee op geruchten in de pers ‘over de mogelijke verwerving van een aantal Belgische woon-zorgcentra en een kantoorgebouw in de Tour & Taxis-wijk’.

  Een week geleden raakte bekend dat de Waalse verzekeraar Integrale, een onderdeel van de intercommunale Nethys, de ‘broodrooster’ op T&T van de hand wou doen, samen met nog andere gebouwen. Onze krant schreef toen ook dat Cofinimmo de rusthuizen van Integrale zou overnemen.

  Cofinimmo zegt dat het uitgebreider zal communiceren als de overeenkomsten zijn ondertekend.

 • Sioen veert 18 procent op

  Er is een koers gevormd voor Sioen Industries . Het aandeel schiet 18 procent hoger tot 21,60 euro. Daarmee blijft de koers nog bijna anderhalve euro onder de biedprijs van 23 euro van de familie Sioen hangen.

 • Beurzen openen met verlies

  De EuroStoxx50 noteert na een minuut handel 0,7 procent lager. De Bel20 verliest 0,8 procent. 

  De volgende bedrijven staan in de spots: 

  * Proximus kende een sterke zomer en verhoogt zijn prognose. Het aandeel schiet 4,7 procent hoger. 

  * Kinepolis bleef winstgevend in het derde kwartaal ondanks 75 procent minder bezoekers. Het aandeel winst 1,8 procent. 

  * Recticel kende flink herstel in het derde kwartaal, maar heeft nu last van hogere grondstoffenprijzen. Het aandeel noteert 0,5 procent hoger. 

  * De familie Sioen haalt het gelijknamige bedrijf van de beurs tegen 23 euro per aandeel. Het is wachten op een koers.

 • Handel in Sioen en Biocartis wordt hervat

  De handel in Sioen en Biocartis wordt om 9 uur hervat. De notering van beide aandelen was donderdag opgeschort, telkens omdat belangrijk nieuws op komst was. De familie Sioen haalt haar fabrikant van industriële weefsels van de beurs en biedt 23 euro per aandeel. Biocartis ziet de samenwerking met Genomic Health, een onderdeel van Exact Sciences, stoppen.

 • Duitse kleinhandelsverkopen dalen meer dan verwacht

  In Duitsland zijn de kleinhandelsverkopen in september met 2,2 procent gedaald tegenover augustus, toen ze met 1,8 procent waren gestegen. Economen hadden volgens het persbureau Reuters slechts een daling met 0,8 procent verwacht.

 • Franse economie groeit sterk in derde kwartaal

  De Franse economie is tijdens de zomer in een recordtempo gegroeid. Het bbp steeg in het derde kwartaal met 18,2 procent tegenover het tweede kwartaal. Dat is sterker dan verwacht: economen rekenden op een plus van 15,4 procent. In het tweede kwartaal kende de economie van onze zuiderburen een recordkrimp van 13,7 procent.

 • Prosus komt met fikse aandeleninkoop

  Consumenteninternetgroep Prosus laat weten dat het aandelen gaat inkopen voor een bedrag dat kan oplopen tot 5 miljard dollar. Het gaat zowel om eigen aandelen als om aandelen van het moederbedrijf Naspers. Volgens Prosus gaat het om ‘goed gebruik van kapitaal’, gelet op de volle marktwaarderingen die blijken uit overnames in de consumenteninternetsector en de aanzienlijke discount van Prosus tegenover de nettoactiefwaarde.

 • Kinepolis telt 75 procent minder bezoekers

  In het derde kwartaal kreeg Kinepolis slechts 2,4 miljoen bezoekers over de vloer in zijn bioscoopcomplexen. Dat zijn er 75 procent minder dan een jaar eerder. Volgens het bedrijf daalde de omzet minder sterk en was de brutobedrijfswinst (ebitda) positief. Er blijft wel cash wegstromen.

 • Bloedrode beursopening op komst

  Nu er nog meer lockdowns zitten aan te komen, zij het in een iets lichtere vorm dan in het voorjaar, neemt de vrees voor verdere economische klappen weer toe. Dat is ook af te lezen aan de Europese futures, die dieprood kleuren. De future op de Euro Stoxx 50 noteert 1,7 procent in de min.

  Lege tafeltjes rond de beelden van beer en stier voor het beursgebouw in Frankfurt ©REUTERS

 • Truckbouwers Volvo en Isuzu bezegelen alliantie

  Volvo Group en Isuzu Motor hebben bindende overeenkomsten ondertekend voor de vorming van een strategische alliantie voor commerciële voertuigen. Ze hadden in december vorig jaar al een voorakkoord getekend.

  De twee spelers beogen in de eerste plaats een technologiepartnerschap, maar de overeenkomst behelst ook de verkoop door Volvo van het merk UD Trucks aan Isuzu Motors. Volvo Group ontvangt hiervoor 243 miljard yen (2 miljard euro), een bedrag dat nog kan oplopen bij goede prestaties van UD Trucks. Isuzu en UD gaan samen platformen voor middelzware vrachtwagens ontwikkelen voor de Japanse en andere Aziatische markten.

  De alliantie tussen Volvo en Isuzu moet beide constructeurs helpen bij de invoering van nieuwe technologieën als autonoom rijden, connectiviteit en de ontwikkeling van middelzware en zware elektrische vrachtwagens.

 • Bone verkoopt celtherapiefabriek aan Catalent

  Bone Therapeutics heeft een productiesamenwerkingsakkoord gesloten met het Amerikaanse Catalent. Daarbij zal Catalent het dochterbedrijf van Bone dat de celtherapieproducten maakt, Skeletal Cell Therapy Support (SCTS), overnemen voor 12 miljoen euro. De verkoop zou in november moeten rond zijn.

  Voor Bone zal de deal ongeveer 6 miljoen euro netto opleveren, na aftrek van de schulden van SCTS en de herschikking van bepaalde schulden van Bone zelf. Het Waalse biotechbedrijf hoopt met de verkoop van de productie-eenheid beter te kunnen focussen op de ontwikkeling van cel- en gentherapieproducten voor orthopedische en andere aandoeningen.

  Bone maakt de deal bekend in zijn kwartaalupdate. Eind september had het bedrijf nog 5,6 miljoen euro in kas. Voor het hele jaar 2020 denkt Bone echter 15 à 16 miljoen euro op te gebruiken. Met de huidige en toegezegde middelen denkt het bedrijf tot in het begin van het derde kwartaal van 2021 voort te kunnen.

  Intussen maakt Bone zich wel op voor een kapitaalronde in het lopende vierde kwartaal. Bestaande aandeelhouders hebben zich al geëngageerd om daaraan deel te nemen.

 • Recticel: herstellende omzet, duurdere grondstoffen

  Schuimrubberfabrikant Recticel is er in het derde kwartaal in geslaagd om de omzetklap van het voorgaande kwartaal te boven te komen. De omzet kwam zelfs 2,5 procent hoger uit dan een jaar eerder.

  Een probleem vormen intussen de grondstofprijzen, die op korte tijd bijzonder hard zijn gestegen. Recticel schrijft dat toe aan de combinatie van een krachtig herstel en ernstige productieproblemen bij de leveranciers. Het bedrijf doet verwoede pogingen om de duurdere grondstoffenprijzen door te rekenen in zijn verkoopprijzen.

  Mits er geen nieuwe zware impact van de coronapandemie volgt, verwacht Reticel dat omzet en aangepaste brutobedrijfswinst in de tweede jaarhelft op hetzelfde niveau van een jaar eerder zullen liggen.

 • Proximus verhoogt prognose na sterke zomer

  Proximus  heeft een verrassend sterke zomer achter de rug. De binnenlandse omzet van de Belgische marktleider in telecomdiensten steeg licht naar 1,07 miljard euro, terwijl analisten een daling tot 1,04 miljard verwachtten. En dankzij de kostenbesparingen en een kleiner dan gevreesde covid-19 impact steeg de binnenlandse brutobedrijfswinst (ebitda)2 procent naar 438 miljoen euro, terwijl analisten hier een daling van 4 tot 411 miljoen vreesden. 

  CEO Guillaume Boutin verhoogt ook de jaarprognose. Hij maakt zich sterk na investeringen over 2020 minstens 830 miljoen over te houden. Eerder lag de lat op 780 tot 800 miljoen. 

  Een potentiële opsteker dus voor een beurskoers die dicht bij een diepterecord noteert

 • Bpost opent e-commercemagazijn in Roosendaal

  Het nieuwe, gigantische magazijn van Bpost wordt door robots aangestuurd. Het moet kmo’s helpen bij de logistiek van hun webwinkels. Collega Marc De Roo ging een kijkje nemen.

 • Wat moet u als belegger weten over het bod van Sioen?

  Rijkelijk is het bod van de familie Sioen op hun industrieeltextielbedrijf niet, maar in de huidige omstandigheden is het wellicht fair te noemen.

 • Corona en verkiezingen VS staan op de rem

  Goedemorgen. Apple, Amazon, Alphabet en Facebook waren donderdagavond mooi op de afspraak. Samen boekten ze 38 miljard dollar winst in het vierde kwartaal. Daarmee bewijzen ze nogmaals hoe sterk ze staan in deze coronatijden.

  In de aanloop naar de kwartaalresultaten van de ‘big four’ trok Wall Street hoger. Het sentiment zat goed dankzij een recordgroei van de Amerikaanse economie in het derde kwartaal. De vrees voor een nieuwe vertraging in het vierde kwartaal door strengere coronamaatregelen verdween even naar de achtergrond.

  De beurs van Tokio gaat vanmorgen niet verder op het elan van Wall Street. De Nikkei 225 zakt 1,2 procent, deels door zorgen over corona en de Amerikaanse presidentsverkiezingen, deels door gemengde bedrijfsresultaten.

  In China gooien beleggers aandelen van bedrijven in de voedings- en drankensector buiten, wat voor lichte verliezen zorgt. Volgens het officiële persbureau Xinhua streeft China voor de komende vijf jaar naar duurzame en gezonde economische ontwikkeling, met de nadruk op een hogere kwaliteit van de groei.

  Een man duwt een karretje voort en kijkt intussen naar koersen op de beurs van Tokio. ©AFP

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud