1. Markten Live
 2. Live blog

Wall Street overwegend in het groen

De S&P500 en de Nasdaq winnen terrein. Boeing gaat lager en neemt de Dow Jones mee.
 • Tot morgen!

  Goed, we call it a day! Morgen zijn we er natuurlijk weer met spiksplinternieuw beursnieuws voor u. Tot dan!

 • Wall Street sluit overwegend in het groen

  Zojuist klonk de slotbel in New York en de Amerikaanse beurzen zijn overwegend in het groen geëindigd: de S&P500 klom 0,4 procent en de Nasdaq won 0,8 procent. De Dow Jones was onder de graadmeters de uitzondering met een verlies van 0,2 procent. 

  ©AFP

 • Mind the Gap

  Het aandeel The Gap  vliegt met meer dan 10 procent hoger. De kledingketen komt donderdag met cijfers maar krijgt nu al een adviesverhoging van Citigroup. Analist Paul Lejuez schroeft zijn advies op van 'houden' naar 'kopen' en verdubbelt zijn koersdoel tot 24 dollar. Lujuez denkt dat het merk Athleta, casual kleding, ondergewaardeerd is en zegt dat het merk recent goed presteerde. De analist denkt dat casual kleding de komende tijd beter zal draaien dan zakelijke kleding, omdat hij verwacht dat werknemers nog lang zullen thuiswerken. 

  ©AFP

 • U heeft een slecht jaar gehad, tenzij...

  Ja, het lijkt wellicht zo'n feestje op de Amerikaanse beurzen, maar dat komt echt maar door een paar aandelen: Facebook , Amazon , Apple , Microsoft en Google (Alphabet ). Gelooft u het niet? Kijk dan maar even naar deze grafiek van de gehele Amerikaanse beurs, alles in het rood dit jaar tenzij u in de FAAMG-aandelen zat:

 • Best Buy stelt teleur

  Ondanks dat Best Buy mooie kwartaalcijfers kon voorleggen, gaat het aandeel toch meer dan 4 procent lager. De winst per aandeel ging met 1,71 dollar fors boven de analistenverwachting van 0,62 dollar en ook de omzet ging fors hoger dankzij een verdriedubbeling van de online verkopen. 

  Maar het management verwacht niet dat dit feest zal blijven duren. Hoewel de eerste drie weken van augustus goed verliepen, denkt het bedrijf dat het momentum niet behouden kan worden in de komende weken. Ook geeft de onderneming geen vooruitzichten. 

  Het mag niet helemaal verbazen dat het aandeel vandaag inlevert, want het heeft er dit jaar al een forse koersrit opzitten. Sinds nieuwjaar is Best Buy met ruim 27 procent gestegen.

 • Boeing trekt Dow lager

  De Dow Jones staat eenzaam in de min, want de andere graadmeters S&P500 en Nasdaq gaan respectievelijk 0,1 en 0,4 procent hoger. Dat komt voor een belangrijk deel door de vliegtuigbouwer Boeing die last lijkt te hebben van de dreigende schrapping van 19.000 banen bij luchtvaartmaatschappij American Airlines (zie post 18u58). Boeing verliest 2,2 procent. 

  Een ander Dow-aandeel dat lager gaat is ExxonMobil : het verliest 3,4 procent. De olie- en gasproducent zal vanaf 31 augustus uit de Dow Jones verdwijnen. Dat betekent dat fondsen die de graadmeter volgen het aandeel verplicht moeten verkopen, waardoor het aandeel nu al lager gaat. 

 • American Airlines moet mogelijk 19.000 banen schrappen

  American Airlines zegt dat het zijn personeelsbestand in oktober mogelijk met 40.000 banen, waarvan 19.000 onvrijwillig, laat inkrimpen. Dat doet het wanneer de Amerikaanse overheid niet over de brug komt met een verlenging van de hulp aan vliegtuiggroepen.

  Vliegtuigmaatschappijen kregen al 25 miljard dollar aan overheidssteun in maart om tot september de lonen te betalen en banen te behouden. Maar inmiddels begint dat geld op te raken, terwijl het aantal vluchten nog steeds veel lager ligt dan voor de coronacrisis. Daarom vragen de vliegtuigondernemingen en de vakbonden om een tweede steunpakket van 25 miljard dollar. Maar in het Amerikaanse Congres zijn de onderhandelingen over een nieuw economisch stimuluspakket vastgelopen.

  Het aandeel vliegt 2,7 procent lager.

  ©REUTERS

 • Morgen: Agfa-Gevaert

  Morgenochtend om 7u45 komt de beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert met cijfers over het tweede kwartaal. U leest hier onze vooruitblik!

  Verder staat voor morgen het volgende op de agenda:

  WOENSDAG 26 AUGUSTUS 2020

  ECONOMIE/FINANCIËN

  Verenigde Staten:

  Bestellingen duurzame goederen juli, 14.30 uur

  BEDRIJVEN

  België:

  Bone Therapeutics: halfjaarresultaten, 07.00 uur

  MDxHealth: halfjaarresultaten, 07.00 uur

  Agfa-Gevaert: halfjaarresultaten, 07.45 uur

  IBA: halfjaarresultaten, 08.00 uur

  Smartphoto: halfjaarresultaten, 17.45 uur

  Spadel: halfjaarresultaten, 17.45 uur

  Nederland:

  Alfen Beheer: resultaten eerste halfjaar

  ASR: resultaten eerste halfjaar

  Van Lanschot Kempen: resultaten eerste halfjaar, 07.30 uur

 • Brussel: belegger zet in op een roestvrije V

  De beursdag is in Brussel voorbij en daarom kunt u de geüpdatete samenvatting van de dag vinden via deze link!

 • Wij doen smeuïg verslag over Wall Street...

  ... hier!

  ©EPA

 • Brussel sluit vlak

  De Bel20 sloot de dag onbewogen af op 3.370 punten. Daarmee deed de sterindex het iets slechter dan het Europese gemiddelde van 0,1 procent winst. 

  Fel in het groen stonden Barco , Aperam en ING . In de rode zone bevonden Proximus , WDP en Galapagos zich.

 • Amerikaans consumentenvertrouwen op laagste peil in zes jaar

  Een indicator van het Amerikaanse consumentenvertrouwen is in augustus met 6,9 punten gezakt naar 84,8 punten, het laagste peil sinds 2014. Dat meldt The Conference Board, een onderzoeksbureau. Economen hadden een stijging van de indicator naar 93 punten voorspeld. De consumenten zijn vooral somberder over de huidige economische toestand, maar ook over de economische vooruitzichten.

 • Mineur afscheid, majeur welkom

  We meldden u vanochtend dat 's werelds oudste beursbarometer, de Dow Jones, een opfrissing krijgt.

  Nu Wall Street geopend is, kunnen we toevoegen dat de nieuwkomers verwelkomd worden met koerswinst en de afzwaaiende waarden verliezen.

  ExxonMobil , dat na 92 jaar verdwijnt uit de prestigieuze index, levert 0,8 procent in. Ook farmaceut Pfizer (-1,1%) en defensie- en luchtvaartconcern Raytheon Technologies (-1,4%) vallen uit de Dow en geven terrein prijs. Nieuwkomers in de index zijn het softwarebedrijf Salesforce  (+1,7%), het industrieconcern Honeywell International (+ 3,7%) en de biotechnoloog Amgen  (+2,3%).

 • Wall Street opent met lichte winst

  De aandelenbeurzen in New York vervolgen hun rally met flinterdunne winstcijfers nadat de brede S&P 500 en technologiegraadmeter Nasdaq vrijdag naar nieuwe records zijn gestegen. Net als in Europa putten beleggers in Wall Street moed uit de positieve berichten over de behandeling van het coronavirus en een mogelijk versnelde goedkeuring van een vaccin in de Verenigde Staten.

  De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang 0,2  procent hoger op 28.286 punten. De S&P 500 steeg 0,1 procent naar 3432 punten en de Nasdaq dipte licht met -0,01 procent naar ,2 procent tot 11.602 punten.

 • Herstel Belgisch ondernemersvertrouwen vertraagt

  De conjunctuurbarometer van de Nationale Bank stijgt in augustus voor de vierde maand op rij. De indicator van het Belgische ondernemersvertrouwen klimt met 1,9 punt naar -12 punten. De verbetering is wel veel kleiner dan in juni en juli. De vertrouwensindicator noteert nog duidelijk lager dan het langetermijngemiddelde van -7,2 punten.

  De stijging van het ondernemersvertrouwen is te danken aan de industrie en diensten aan bedrijven. In de bouw en handel verslechterde het economisch klimaat.

 • Beleggers tukker op J.M. Smucker

  Het wordt zo uitkijken naar de koers van J.M. Smucker bij de opening van Wall Street. De Amerikaanse fabrikant van onder meer jam, pindakaas, gelei en fruitsiroop kwam met een sterker dan verwacht kwartaalrapport. De voedingsproducent landt op een winst per aandeel van 2,37 dollar, tegen een consensus van 1,67 dollar. De winstverwachting voor het najaar werd verhoogd.

  De producten onder merknaam Smucker's zitten in de winnende hoek van het coronavirus. Voedselproductie en -distributie hebben de wind in de zeilen, zeker producten met een langere houdbaarheidsdatum. De koers was dit jaar al stevig opgelopen waardoor onder meer beurshuis Guggenheim vorige week een verkoopadvies gaf.

  Dat legt het bedrijf uit Ohio vlot naast zich neer: J.M. Smucker gaat voorbeurs 5 procent hoger.

  Smucker's speelt slim in op de genderdiscussie in de VS door in reclamefilmpjes 'vader natuur' op te voeren in plaats van 'moeder natuur'.


 • Champagnehuizen zoeken bodem

  Laurent Perrier flirt met 70 euro in Parijs, dat is zowat zijn laagste koers dit jaar en dicht bij zijn diepterecord sinds de financiële crisis. Het champagnehuis uit Tours-sur-Marne is in coronatijd volledig uit de beleggersgratie gevallen. Boven op de economische groeivertraging die luxegoederen stevig treft, is er vrees voor toenemende douaneheffingen en een dalende export door de handelsoorlog en brexit. 

  Het zijn weinig sprankelende tijden voor beursgenoteerde champagnehuizen. Ook Vranken-Pommery dat jarenlang vergroeid was met een uiterst stabiele koers van zowat 21 euro werd onder impuls van het coronavirus zwaar afgestraft. Het champagnehuis met een Brusselse notering zit op een jaarverlies van 31 procent en bengelt rond 13,55. Dat is zowat de laagste koers sinds zijn beursgang in 1998.

 • Het overzicht van de Brusselse beursdag ...

  ... leest u hier

 • Betaalspecialist van Jack Ma trekt beursgang op gang

  Ant Group, een groep van Jack Ma, heeft een aanvraag ingediend voor een dubbele notering op de beurzen van Sjanghai en Hongkong. Ant wordt daarmee de grootste beursgang van het jaar, en nog groter dan die van Aramco vorig jaar. De Chinese betaalspecialist wil minstens 10 procent van de aandelen naar de beurs brengen.

 • Aperam pakt kop na adviesverhoging

  Aperam  staat te blinken. De Luxemburgse inoxproducent wint na een adviesverhoging van Morgan Stanley. De Amerikaanse zakenbank verhoogt haar rating van 'houden' naar 'kopen' en geeft een koersdoel van 30 euro.

  Aperam kan zich beroemen op een toonaangevend dividendrendement.
  Morgan Stanley

  Volgens Morgan Stanley heeft Aperam een 'toonaangevend' dividendrendement in de staalsector en staat het temidden van sectorgenoten het sterkst in Europa, onder meer wegens zijn lagere financieringsbehoeften. De producent van roestvrij staal kwam op 29 juli met beter dan verwachte kwartaalcijfers. 

  Aperam neemt de kop in de Bel20 met een winst van 5 procent naar 25,9 euro.

 • Euro en rente licht hoger na meevallende Duitse cijfers

  De euro reageert gematigd positief op de beter dan verwachte cijfers over de economische groei en het ondernemersvertrouwen in Duitsland. De eenheidsmunt schommelt rond 1,183 dollar tegenover 1,181 dollar net voor de publicatie van de cijfers. Ook de langetermijnrente stijgt een beetje, omdat de druk om extra stimulus te lanceren wat vermindert. De Duitse tienjaarsrente noteert 2 basispunten hoger op -0,47 procent en de Belgische rente 3 basispunten hoger op -0,19 procent.

  Het Duitse ondernemersvertrouwen is in augustus voor de vierde maand op rij gestegen, meldde het onderzoeksinstituut Ifo. De stijging was groter dan verwacht. De Duitse economie kromp in het tweede kwartaal 'slechts' met 9,7 procent in plaats van de eerder geramde 10,1 procent.

 • Hyloris op vers diepterecord

  Het beursdebuut van Hyloris  op 29 juni was eentje in mineur en het is er sindsdien niet beter op geworden. Het Luikse farmabedrijf dat geen nieuwe medicijnen ontwikkelt maar bestaande moleculen of geneesmiddelen verbetert, brokkelt opnieuw 1,8 procent af naar 9,16 euro. De nieuwkomer noteert nu 15 procent onder de intekenprijs van eind juni, 10,75 euro. 

  -15%
  Beursgang in mineur
  Hyloris noteert 15 procent onder de 10,75 euro waartegen het farmabedrijf op 29 juni naar de beurs trok

 • Duits ondernemersvertrouwen stijgt meer dan verwacht

  Het Duitse ondernemersvertrouwen is in augustus voor de vierde maand op rij gestegen. De Ifo-indicator klom met 2,2 punten naar 92,6 punten. Economen hadden een kleinere verbetering tot 92,1 punten voorspeld. 'De Duitse economie is op weg naar herstel', zegt Clemens Fuest, voorzitter van het onderzoeksinstituut Ifo. Hij merkt op dat de bedrijfsleiders vooral optimistischer werden over de huidige economische toestand.

  'Het jongste Ifo-cijfer suggereert dat het Duitse bedrijfsleven gelooft in een versteviging van het economisch herstel', zegt Carsten Brzeski, hoofdeconoom bij ING voor de eurozone. 'Hoewel de deelindicator van de huidige economische toestand nog duidelijk lager noteert dan voor de crisis staat de component van de vooruitzichten op het hoogste peil sinds november 2018. De Ifo-indicator houdt de hoop op een V-vormig herstel levendig.'

 • Noorwegen beperkt coronaklap tot 6 procent

  De Noorse economie kende tijdens het tweede kwartaal een krimp van 6,3 procent, leert een raming van de lokale dienst voor de statistiek. Dat is de grootste klap sinds de start van de kwartaalstatistieken in 1978, maar toch een veel beperktere pandemieklap in vergelijking met veel andere Europese landen. België kende een krimp van 12 procent, de Britse economie ging zelfs 20 procent onderuit

 • Aveva Group doet miljardendeal

  De Britse specialist in industriële software Aveva Group  kondigt de overname van Osisoft uit Californië. Aveva betaalt 3,5 miljard dollar cash. Osisoft is deels eigendom van Softbank en levert aan bedrijven aan de olie- en nutssector. Schneider Electric  - dat 60 procent van Aveva in handen heeft - gaat akkoord met de overname.

 • Opmerkelijkste koersbewegingen in het buitenland

  De Euro Stoxx50  noteert kort na opening met een winst van 1,2 procent.

  LVMH stijgt 1 procent. De luxegroep heeft de deadline voor de afronding van de overname van Tiffany in onderling overleg met drie maanden verschoven van 24 augustus tot 24 november. Dat zegt een bron een Reuters. Tiffany is een Amerikaanse juwelenketen.

  Grandvision wint in Amsterdam 2,4 procent na een juridische overwinning (post 7u50). Hoofdaandeelhouder HAL  stijgt 1,4 procent.

  In Londen wint AstraZeneca 0,6 procent na de start van een fase 1-studie voor een potentieel Covid-19-medicijn (post 8u57).

 • KBC Securities schrapt WDP van favorietenlijst

  KBC Securities verwijdert WDP  van de zogeheten 'Dynamic Top Pick'-list. Sinds de opname op 20 februari steeg het aandeel met 15 procent. Het beurshuis vindt het welletjes.

  Het advies voor het aandeel zakt van kopen naar houden. 'Het aandeel noteert boven ons koersdoel van 29 euro. We vinden de huidige waardering fair.'

 • Beurzen zetten hausse verder

  De Bel20  opent met een winst van 0,9 procent.

  Barco  stijgt 3,4 procent na een koersdoelverhoging van Berenberg (post 7u21).

  Ook andere achterblijvers zoals EVS , Sioen , Kinepolis  trekken hoger. Ze worden bovendien vermeld in favorietenrapport van Berenberg (post 8u47).

  Galapagos  zakt 1,7 procent na een adviesverlaging van Jefferies

 • AstraZeneca start fase 1-studie Covid19-medicijn

  De Britse farmagroep AstraZeneca  is de fase 1-studie gestart van AZD442, een potentieel middel voor de preventie en behandeling van Covid-19. AZD442 is een combinatie van twee antilichamen. Het middel staat voor alle duidelijkheid los van het Covid-19 vaccin waaraan de groep werkt samen met de universiteit van Oxford.

  In fase 1 wordt de veiligheid getest op 48 gezonde vrijwilligers tussen 18 en 55 jaar in het VK. Bij goede resultaten zal AstraZeneca meteen overgaan op late fase 2- en fase 3-studies.

  AstraZeneca krijgt voor de studie financiering uit de VS.

 • Belgische midcaps in favorietenrapport Berenberg

  We hadden het eerder over een koersdoelverhoging voor Barco van Berenberg (post 7u21). Dat hogere koersdoel staat in een uitgebreid rapport van Berenberg over de favoriete midcaps. Berenberg keek naar aandelen die 'over het hoofd zijn gezien en ondergewaardeerd zijn'.

  Enkele Belgische namen met een vermelding in het rapport, zijn:

  Barco  en Kinepolis : in de categorie kwaliteitsnamen met voldoende liquiditeit om de uitdagingen te trotseren. Beide staan op de kooplijst.

  Sioen  en Mithra : in de categorie waardeaandelen die fors onder hun intrinsieke waarde noteren. Beide staan op de kooplijst.

  Recticel : in de categorie aandelen die scoren op duurzame ESG-criteria. Recticel staat op de kooplijst.

 • Meer info over de adviesknip van Jefferies voor Galapagos ...

  ... leest u hier

  Het aandeel Galapagos is nu exact gehalveerd sinds de piek in februari:

 • Krimp Duitse economie iets minder dramatisch

  Volgens een tweede prognose kromp de Duitse economie in het tweede kwartaal met 9,7 procent, tegenover het eerste kwartaal. De eerste prognose ging uit van een krimp van 10,1 procent.

  Het enige goede van het gedetailleerde rapport over de Duitse BBP, is dat het gaat over iets uit het verleden. Over het derde kwartaal krijgen we een van de strafste groeipercentages ooit.
  Carsten Brezski
  Hoofdeconoom ING Duitsland

 • Citigroup-beer gooit handdoek in de ring

  Citigroup-strateeg Tobias Levkovich verhoogt zijn doelstelling voor de S&P500 tegen het eind van het jaar van 2.900 tot 3.300 punten. Dat is onder het huidige peil (maandag sloot de index af op 3.431 punten), maar wel al veel minder 'bearish'.

  Levkovich verwijst naar het goedkope geldbeleid van de Federal Reserve, de negatieve reële rentes (rente min inflatie) en het breken van enkele technische weerstandsniveaus.

  We denken nog steeds dat de markt wat te hard van stapel loopt. Maar de Federal Reserve zal vermijden dat de Amerikaanse aandelen volledig crashen.
  Tobias Levkovich
  Strateeg Citigroup

 • Grandvision (HAL) wint rechtszaak tegen EssilorLuxottica

  De Nederlandse investeerder HAL  kwam maandagavond met een persbericht. Zoals vaak bij HAL bestond dat persbericht uit twee zinnen.

  De brillengigant EssilorLuxoticca eiste van de rechter om de administratie van Grandvision  te kunnen inzien. EssilorLuxottica maakte vorig jaar bekend Grandvision te willen overnemen. HAL, die 76,7 procent van Grandvision bezit, vermoedt dat EssilorLuxottica de coronacrisis wil aangrijpen om de overnameprijs te verlagen. EssilorLuxottica vindt dan weer dat de eigenaar van Pearle te weinig transparant heeft gecommuniceerd over het verlies in de coronamaanden.

  'De rechtbank van Rotterdam heeft uitspraak gedaan in het voordeel van HAL. De maatregelen die EssilorLuxottica heeft genomen om bepaalde informatie op servers van HAL veilig te stellen, zijn door de rechter verboden', zegt HAL.

 • Europese beurzen op weg naar hogere opening

  De Europese beurzen openen straks 0,5 procent in het groen, leren de EuroStoxx50-futures.

 • Galapagos ziet vroege fan afhaken

  Na de aardschok van vorige week - de Amerikaanse farmawaakhond die reumamiddel filgotinib vlak voor de finish afblokt - een verse naschok voor Galapagos : Jefferies haalt de biotechgroep van de kooplijst en verlaagt het koersdoel fors van 210 naar 133 euro. 

  De vertraging voor filgotinib zal concurrerende reumamiddelen, in de eerste plaats Rinvoq van AbbVie, stevige voorsprong geven
  Peter Welford
  Jefferies-analist

  Veteraan-analist Peter Welford rekent na de opdoffer nog voor 4 miljard dollar piekverkopen voor goudhaantje filgotinib, tegenover 6 miljard dollar eerder. De inkomsten van filgotinib als reumamiddel verminderr hij zelfs met twee derde, van 3 naar 1,1 miljard dollar. 'De vertraging zal concurrerende reumamiddelen, in de eerste plaats Rinvoq van AbbVie, stevige voorsprong geven', zegt Welford. 

  De adviesverlaging is er één die kan tellen. Welford was halverwege dit decennium één van de eerste buitenlandse analisten die Galapagos met een - ronkend - koopadvies bedacht

 • Raymond James start opvolging Argenx met koopadvies

  Het Amerikaanse beurshuis Raymond James  start de opvolging van Argenx met een koopadvies en een koersdoel van 275 dollar. Dat meldt Bloomberg. 

  Het nieuwe koersdoel impliceert een opwaarts potentieel van 18 procent, in vergelijking met de slotkoers van Argenx gisteren op Wall Street.

 • Berenberg verhoogt koersdoel voor Barco

  Berenberg-analist Trion Reid verhoogt het koersdoel voor Barco  van 25,71 euro naar 27,40 euro. Het advies blijft kopen. Het nieuwe koersdoel impliceert een opwaarts potentieel van 61 procent.

  De koersdoelen voor de beeldvormingsgroep variëren van 21,50 euro tot 26,80 euro, leren data van Bloomberg.

 • ... waarbij de Dow straks extra doping krijgt

  De Dow Jones  moet nog een paar procenten stijgen voor een record. Maar krijgt in die race straks extra doping. Letterlijk. Indexbeheerder Dow Jones & Co grijpt de aandelensplitsing van Apple aan om de 124 jaar oude beursbarometer een grondige makeover te geven. Opvallende nieuwkomer (en meteen zwaargewicht): biotechpionier Amgen , bekend/berucht van epo.

 • Verdubbeld op 1 jaar: Best Buy

  Niet alleen de techbedrijven spelen de pannen van het dak op Wall Street. De Amerikaanse verkoper van consumentenelektronica Best Buy  rijgt de recordkoersen aan elkaar. Straks publiceert de winkelketen kwartaalcijfers.

  Lees hier onze vooruitblik op de beursdag.

 • Wall Street zet recordjacht voort ...

  Goedemorgen! We starten met een blik op Wall Street gisterenavond, waar Nasdaq en S&P500 op een vers record afsloten. De Dow Jones  moet nog even geduld oefenen ... 

  ©AFP

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud