1. Markten Live
 2. Live blog
live

Wall Street zet recordjacht voort

De Europese beurzen gaan voorzichtig hoger dankzij - u raadt het al - hoop op een Chinees-Amerikaans handelsbestand. Op Wall Street zet de Dow het record nog eens scherper.
 • En morgen... Finance Avenue!

  We hangen onze lier aan de wilgen voor vandaag. We hopen u morgen massaal te verwelkomen op Finance Avenue, de grootste nationale geldbeurs van De Tijd voor spaarders en beleggers.

  U krijgt er de strafste tips om te beleggen, te investeren in vastgoed en om uw vermogens- en pensioenplanning aan te pakken. 

  Wie present tekent, krijgt bovendien een mooie bonus van 500 euro extra speelgeld bij de Beursrally, de derde editie van onze beleggerswedstrijd die maandag van start gaat.

  Prettig weekend!

  De Britse zangeres Duffy zet koers naar 'Warwick Avenue'. Doet u vooral hetzelfde naar 'Finance Avenue'. Tot morgen!

 • Brussel vlagt hoger af

  Bij het luiden van de slotbel stond de Brusselse beurs op 0,62 procent winst (3.894 punten). De beurzen hernamen hun herfstrally na berichten van Larry Kudlow, de economische adviseur van het Witte Huis. Die stelt dat de 'eerstefasedeal' tussen de VS en China in zijn laatste rechte lijn zit.

  De Brusselse toppers:

  • Kiadis Pharma +13,39%
  • Greenyard +4,32%
  • Umicore +2,95%
  • Agfa-Gevaert +2,60%
  • Floridienne +2,11%

  De Brusselse floppers:

  • ASIT Biotech -17,95%
  • Bekaert -6,67%
  • Iep Invest -5,70%
  • Dexia -5,46%
  • Keyware -3,61%
 • Les Brasseries du Cameroun spurt hoger in Parijs

  De sterkste klimmer op Euronext Parijs is Les Brasseries du Cameroun . De bierbrouwer uit Kameroen  springt 12 procent hoger.

  Het bedrijf  brouwt, bottelt en verdeelt de merken 33, Beaufort, Castel, Tuborg, Amstel en Heineken in de Centraal-Afrikaanse regio.

  Grootste aandeelhouder is Les Brasseries et Glasseries d'Indochine (BGI), een Frans investeringsfonds in de drankenindustrie. Heineken  houdt een belang  van . Ook de president van Kameroen, Paul Biya, zit in het kapitaal.

  We konden geen reden voor de koerssprong achterhalen. Het handelsvolume lag zes keer hoger dan gebruikelijk.

 • Barclays: 'Uber kan in waarde verdubbelen'

  Het geplaagde Uber  vindt een fan in Barclays. Het beurshuis stelt dat de taxi-, deelfiets-, en maaltijddiens weldra in gunstiger vaarwater zal komen.

  'Het bedrijf is maar één positieve aankondiging verwijderd van een volledige omkering van het beleggerssentiment', zegt analist Ross Sandler in een nota aan zijn klanten. 'Ik verwacht mij aan bemoedigende resultaten in het vierde kwartaal. Het afsplitsen van de activiteiten in India, en een eventuele krachtenbundeling met een andere maaltijdbezorger op de Amerikaanse markt zou het pad winstgevendheid versnellen.'

  Uber gaf aan dat het tegen 2021 winstgevend wil zijn.

  Het aandeel verloor sinds zijn beursgang in mei 42 procent van zijn waarde. Toch blijven analisten merkelijk positief. Van de analisten gepeild door Bloomberg hanteren er 26 een koopadvies, 11 een houden-acvies en 11 een verkoopadvies.

 • Warren Buffett stapt een skihuis binnen ...

  ... u leest er hier alles over. 

 • Chip chip hoera!

  Toeleverancier aan de chipsector Applied Materials  maakt een sprong van 9 procent op Wall Street. Het bedrijf kwam met sterke cijfers over het eerste kwartaal in zijn gebroken boekjaar en toont zich optimistisch over 2020.

  Applied Materials wordt gezien als een barometer voor de halfgeleiderindustrie. 'We zien een sterke toename van investeringen van chipproducenten gedurende het hele jaar',stelde CEO Gary Dickerson. 'Vooral de uitrol van 5G geeft ons rugwind'. Het bedrijf gaat uit van een winst van ongeveer 4,1 miljard dollar. De aangepaste winst per aandeel komt waarschijnlijk uit tussen de 0,87 dollar en 0,95 dollar.

  Ook Nvidia  opende de boeken. De chipproducent scoort boven de lat, maar komt met een eerder lauwe vooruitblik. De vraag naar grafische kaarten voor spelcomputers herstelt trager dan verwacht, klinkt het. Nvidia verliest 1 procent.

  Qualcomm  surft gezellig mee op al die chipaandacht en koerst 3 procent hoger. Het herstelt daarmee van het koersverlies eerder deze week na een adviesverlaging van Morgan Stanley.

  Applied Materials levert apparatuur, diensten en software voor de productie van halfgeleiderchips voor elektronica, platte beeldschermen en smartphones. ©Bloomberg

 • Wall Street zet recordjacht voort

  Op Wall Street koerst de Dow Jones  0,4 procent hoger op 27.887 punten en stevent zo af op een vers record. Dit voor de zoveelste keer bij een opflakkering van de hoop dat Washington en Peking 'eerstdaags' een bestand in hun handelsoorlog aankondigen. 

  ©EPA

 • Bekaert diept verlies weer uit

  Bekaert  was er na een lagere opening in geslaagd terug te krabbelen, maar de staaltechnologiegroep gaat door de sombere outlook toch weer stevig in het rood: minus 4,9 procent naar 25,40 euro. Toch even relativeren: sinds het begin van het jaar beloopt het koersherstel nog altijd meer dan 20 procent. 

 • Kleinhandelsomzet in VS stijgt meer dan verwacht

  De verkopen van de Amerikaanse kleinhandel zijn in oktober met 0,3 procent gestegen na een daling met 0,3 procent in september. Economen hadden een omzetstijging van slechts 0,2 procent voorspeld. Vooral de verkoop van auto's en benzine steeg flink.

  De jongste cijfers tonen aan dat Joe Sixpack blijft spenderen. Maar de groei van de consumptie is wel minder groot dan eerder dit jaar.

 • Boskalis wint terrein

  Een van de sterkste stijgers op de Amsterdamse beurs is de baggeraar Boskalis

  Precies een week geleden kwam Boskalis voor de verandering eens niet met baggerupdate, want het bedrijfsresultaat is volgens de groep fors verbeterd

  Onlangs kreeg de baggeraar nog fanmail van Berenberg. Het beurshuis startte de opvolging van het baggeraandeel met een koopadvies en een koersdoel van 28 euro. Dat geeft een opwaarts potentieel van ongeveer 35 procent ten opzichte van de huidige beurskoers. 

  Het aandeel wint 2,5 procent.

 • Amazon vecht beslissing Amerikaanse overheid aan

  De Amerikaanse regering besloot onlangs om een contract ter waarde van 10 miljoen dollar aan Microsoft te geven in plaats van aan Amazon . Maar de internetgigant laat zich niet zomaar afschepen.

  Het gaat om een contract voor het JEDI-project, of Joint Enterprise Defense Infrastructure. Het project helpt de Amerikaanse defensie om sneller te werken door data te poolen en te delen via de cloud. Amazon leek eerder het project binnen te halen, maar uiteindelijk gaf de Amerikaanse overheid het contract dus toch aan Microsoft. Dat zou te maken kunnen hebben met het feit dat de eigenaar en CEO van Amazon, Jeff Bezos, ook eigenaar is van The Washington Post. De Amerikaanse president voelt zich al jaren geviseerd door die krant.

  Nu gaat Amazon het besluit dus aanvechten via de rechtbank. 'Talloze aspecten van het evaluatieproces van het JEDI-project bevatten duidelijke tekortkomingen, fouten en vooroordelen. Het is belangrijk dat deze zaken onderzocht worden', klinkt het bij de internetreus.

  Jeff Bezos, CEO en eigenaar van Amazon. ©Bloomberg

 • Het overzicht van de Brusselse beursdag ...

  ... leest u hier

 • Rudy Provoost in raad van bestuur Jensen-Group

  Bij Jensen-Group vindt een bestuurderswissel plaats. Peter Rasmussen heeft per 14 november ontslag genomen. De raad van bestuur heeft Rudy Provoost via coöptatie benoemd als onafhankelijk, niet-uitvoerend bestuurder.

  Provoost heeft uitgebreide internationale ervaring en bekleedde eerder senior leidinggevende functies bij Philips en Rexel. Hij is momenteel bestuurder bij Randstad, Elia, BAM en Vlerick Business School. 

 • Meditor koopt Carpetright voor 15,2 miljoen pond

  Het Britse tapijtwinkelketen Carpetright zal overgenomen worden door zijn grootse aandeelhouder, de Britse vermogensbeheerder Meditor.

  Eind oktober werd al bekend dat Meditor een bod deed van 0,05 pond per aandeel. Nu is Carpetright dus akkoord gegaan met dat bod. In totaal zal de vermogensbeheerder 15,2 miljoen pond (17,74 miljoen euro) betalen voor het tapijtenbedrijf. 

  Carpetright torst 56 miljoen pond (64,9 miljoen euro) schulden en moest vorig jaar nog 80 winkels sluiten. Daarom mikt de keten al langer op een strategische deal. Meditor is de grootste aandeelhouder (net geen 30%) en cruciaal als geldschieter. In april nam de vermogensbeheerder nog 40,7 miljoen pond (45 miljoen euro) schulden over, zodat Carpetright minder afhankelijk werd van de banken.

  Het aandeel stijgt 15 procent.

 • Handel in ASIT Biotech hervat

  De handel in het biotechaandeel ASIT Biotech is hervat.

  Vanochtend werd bekend dat er gerommel is in de directie van het bedrijf (zie post 8u16).

  Het aandeel gaat 6,3 procent lager.

 • 'Hongkongse economie gaat op jaarbasis in recessie'

  Volgens de Hongkongse overheid zal de economie van de stadstaat op jaarbasis in een recessie sukkelen. Dat blijkt uit de prognoses die de overheid geeft bij de definitieve groeicijfers voor het derde kwartaal.

  Dit jaar zou de economische activiteit met 1,3 procent in zijn achteruit schieten. Daarmee volgt het een uitermate zwak derde kwartaal op, waarin de economie met 3,2 procent kromp ten opzichte van het tweede kwartaal. 

  'De economie van Hongkong zag een plotselinge verslechtering in het derde kwartaal. Dat is te wijten aan de sociale onrusten. Gezien er geen verbetering van de situatie in het vooruitzicht ligt zullen de consumentenvraag en de investeringsvraag zwak blijven', klinkt het bij de overheid.

  ©Photo News

 • Inflatie eurozone zakt verder weg

  De inflatie in de eurozone bedroeg in oktober 0,7 procent. Eurostat bevestigt daarmee een eerdere raming. Het cijfer impliceert dat de inflatie steeds meer afwijkt van de doelstelling van de Europese Centrale Bank (dicht bij 2 procent). In september bedroeg de inflatie nog 0,8 procent. De daling in oktober is vooral te wijten aan lagere energieprijzen.

 • '2019 wordt een jaar om te vergeten voor Bekaert'

  Analisten reageren vrij gelaten op de sombere boodschappen bij Bekaert . Ze veranderen voorlopig niets aan hun adviezen en koersdoelen.

  ‘Terwijl Bekaert goed standhield tijdens de eerste negen maanden (…) noopt de outlook tot voorzichtigheid aangezien de businessomstandigheden in verschillende sectoren verslechteren’, zegt Kepler Cheuvreux dat bij ‘houden’ en 24 euro blijft. Het beurshuis had een negatieve koersreactie verwacht.

  Dat geldt ook voor Wim Hoste van KBC Securities (houden, koersdoel 23 euro). ‘Na de stevige prestatie van het aandeel in de voorbije weken, verwachten we wat winstnemingen op basis van het commentaar in de kwartaalupdate’, klinkt het.  

  ‘Weinig munitie voor stieren in dit persbericht’, is de mening van ING-analist Stijn Demeester die zijn koopadvies en koersdoel van 29 euro handhaaft. Hij hoopt op meer steunbiedende verklaringen op het Capital Market Event dat vandaag in Zwevegem plaatsvindt.

  Ook Stefaan Genoe van Degroof Petercam hoopt daar ‘een beter gevoel’ te krijgen. ‘2019 wordt een jaar om te vergeten met zware herstructureringskosten', besluit hij na de trading update te hebben doorgenomen. Bekaert treft wel maatregelen om de toestand recht te trekken en die zouden het margeherstel in 2020 moeten helpen. Genoe vindt de waardering interessant en blijft bij zijn koopadvies en koersdoel van 33 euro.

 • Analisten over Sioen

  Analist Ruben Devos van KBC Securities reageert nog even kort op de resultaten van Sioen (zie post 7u22). Hij vond dat de coatingdevisie - de belangrijkste divisie gespecialiseerd in het aanbrengen van een beschermlaag - sterk bleef in het derde kwartaal. 'Het is goed om te zien dat de coatingtak, meestal het meest gevoelig voor conjunctuurschommelingen, goed stand blijft houden.'

  Beurskenner Nathalie Debruyne van Degroof Petercam sluit zich daarbij aan. 'De strategie van de afgelopen jaren om meer te diversificeren, om het cyclische karakter van de tak te verkleinen, werpt nu zijn vruchten af.'

  Het aandeel verliest 3 procent.

 • ING: 'Pathé is een risico voor Kinepolis'

  Gisteren werd bekend dat de Franse cinemagroep Pathé de Belgische bioscoopketen Euroscoop overneemt

  Analist David Vagman zegt dat de overname geen goed nieuws is voor de Belgische bioscoopuitbater Kinepolis  . 'Kinepolis krijgt er nu een tweede grote concurrent bij. Het zal een marktaandeel van 18 procent in België krijgen, waarmee het iets onder UGC beweegt.'

  Volgens de analist is de grootte van Pathé een risico voor Kinepolis. 'Pathé is twee keer zo groot als Kinepolis en is daarmee kapitaalkrachtig genoeg om flink in de overgenomen bioscopen te investeren. Dat is een belangrijk gegeven in een bioscoopmarkt die steeds kapitaalintensiever wordt.'

  Kinepolis wint 0,7 procent.

  ©ANP

 • Shurgard koopt grond in Keulen

  Shurgard , de uitbater van zelfopslagcentra in Europa, heeft een terrein verworven in Keulen. Het bedrijf hoopt in de loop van 2020 een bouwvergunning te verkrijgen om er een opslagcentrum van 6.000 m² op te trekken. Dat zou tegen eind 2021 de deuren openen en circa 800 units voor zelfopslag bieden.

  In de regio rond Keulen beschikt Shurgard al over 11 gelijkaardige centra voor kleinschalige opslag.

 • KBC Securities over UCB

  Analist Sandra Cauwenberghs van KBC Securities reageert op de resultaten van het fase-3 onderzoek van UCB's bimekizumab (zie post 7u12). 'Met twee fase-3 studies met een positieve uitkomst denken we dat de derde fase-3 studie het UCB mogelijk zal maken om het medicijn goedgekeurd te krijgen.

  In het derde fase-3 onderzoek zal UCB's bimekizumab vergeleken worden met Abbvie's Humira.

  UCB wint 0,7 procent.

 • KBCS knipt in advies en koersdoel Jensen-Group

  Een jaar geleden besloot Jensen-Group geen kwartaalupdates meer uit te sturen. Dat er donderdagavond toch een trading update werd uitgestuurd, kan dan ook als een (kleine) winstwaarschuwing worden gezien, merkt analist Guy Sips van KBC Securities op.

  Jensen-Group stelt nu voor heel 2019 een lagere omzet en rendabiliteit in het vooruitzicht. Daarbij is geen rekening gehouden met de impact van orkaan Michael, die in oktober 2018 de fabriek in Panama City, Florida toetakelde.

  Sips hield al rekening met een lichte omzetdaling (van 1,7%) in 2019 en heeft dit nu verlaagd tot een omzetdaling van 4,6 procent of een omzetcijfer van 328 miljoen euro. Dit zet hem ertoe aan zijn koersdoel te verlagen van 42,50 naar 39,50 euro. Zijn advies zakt van 'kopen' naar 'bijkopen'.

  Op lange termijn blijft de analist wel positief over Jensen-Group. Het bedrijf investeert in de toekomst door in te zetten op wasserij-automatisering, door zijn tweesporenstrategie (hoogtechnologische systemen en losse machines van het merk Alpha by Jensen), door investeringen in complementaire producten en diensten, en door zijn organisatie gezwind aan te passen. Sips wijst ook op drie langetermijntrends waar Jensen-Group van profiteert: de groei van de wasserijsector door hogere uitgaven voor gezondheidszorg, meer reizen en meer toerisme, toenemende automatisering van wasserijen en meer cleantech door waterschaarste en hogere energiekosten.

 • Europese beurzen maken positieve start

  De beurzen op het oude continent gaan gemiddeld 0,5 procent lager.

 • Bel20 opent in de plus

  De sterrenmix zet zijn eindejaarsrally voort met een winst van 0,5 procent.

  De farmagroep UCB klimt 0,5 procent. Een tweede studie bevestigt de efficiëntie van het psoriasismiddel bimekizumab (zie post 7u12)

  Bekaert verliest 5,4 procent. De staaldraadgroep verwacht een zwakker vierde kwartaal (zie post 7u13)

  Jensen-Group gaat 1,2 procent lager. De producent van industriële wasserijsystemen verwacht minder omzet en winst (zie 7u17).

  Exmar  stijgt 0,6 procent. Het ziet zijn scheepvaartdirecteur vertrekken (zie post 7u19).

  Sioen gaat met 2,4 procent op de rem. De textielspecialist zag de omzetgroei in het derde kwartaal stagneren (7u22).

  Lotus  stijgt 0,4 procent. Het heeft op 7 november voor 5,6 miljoen euro aan eigen aandelen ingekocht.

  KBC koerst 1 procent hoger. Deutsche bank verhoogde zijn advies voor de financiële speler (zie post 8u36).

 • Futures: Europese beurzen openen hoger

  De futures voorspellen groene Europese beurzen. Het gemiddelde aandeel op het oude continent zou er 0,6 procent op vooruit gaan.

 • Deutsche bank verhoogt koersdoel KBC

  Deutsche Bank zet het koersdoel van KBC op 73 euro van 68 euro. Reden van de verhoging zijn de beter dan verwachte resultaten. 'KBC denkt dat de rente-inkomsten voor het hele jaar uit zullen komen op 4,6 miljard euro, tegenover een eerder voorspelde 4,55 miljard. Wij denken dat de consensus zijn prognoses iets verhoogt.' Het advies blijft 'kopen'.

 • Japanse industrie produceert weer meer

  Na een daling in augustus, produceerde de Japanse industrie in september weer meer.

  De productie van de gemiddelde Japanse fabriek steeg met 1,7 procent. Op jaarbasis bedroeg de toename 1,3 procent.

 • Bekaert gaat twee fabrieken sluiten

  Omdat de tak Staaldraadtoepassingen last heeft van een aanhoudend lage vraag, sterke prijsconcurrentie en de invoerrechten heeft Bekaert besloten om twee fabrieken te sluiten en de staaldraadmarkten die zij beleveren gedeeltelijk te verlaten. De fabriek in Shelbyville, Kentucky (VS) stopt tegen januari 2020, die in het Maleisische Ipoh sluit in maart 2020.

  Ook Bridon-Bekaert Ropes Group grijpt in. De 'in-house rigging'-faciliteit in Dubai zal eind dit jaar sluiten. Voor de afwerking en de distributie van de hijskabels aan klanten in de Verenigde Arabische Emiraten zal BBRG een beroep doen op een externe partner.

  Een andere maatregel is dat in de VS de slangendraadactiviteiten van de fabriek in Rome, Georgia zullen verhuizen naar de staalkoordfabriek in Rogers, Arkansas.

  Al deze 'aanvullende herstructureringsmaatregelen' zullen ongeveer 50 miljoen euro aan eenmalige kosten met zich meebrengen.

  Voor het herstructureringsprogramma in België, dat op 1 oktober van start ging nadat een akkoord werd bereikt met de vakbonden, heeft Bekaert een provisie van 30 miljoen euro aangelegd bovenop de eenmalige kosten van 7 miljoen euro die al in het eerste halfjaar in rekening werd gebracht.  

 • Gerommel bij ASIT

  Bij ASIT Biotech is er onenigheid binnen het management. Everard van der Straten, de voormalige financieel directeur, distantieerde zich van het besluit van het management om een private plaatsing van obligaties te doen.

  De Brusselse allergiespecialist haalde in juni 9,225 miljoen euro vers geld op om het eind van het jaar te halen. In 2020 is alweer een nieuwe kapitaalverhoging nodig.

  De handel in het aandeel is sinds gisteren geschorst.

  ©David Plas

 • Goed en minder goed nieuws bij Bekaert

  Bekaert heeft in de eerste negen maanden de geconsolideerde omzet met 2 procent zien stijgen tot 3,29 miljard euro. Dat is iets beter dan verwacht: analisten rekenden volgens Bloomberg op 3,28 miljard euro.

  De grootste impuls kwam van de tak Rubberversterking, waar de omzet met 5,2 procent steeg. Die toename is vooral aan China te danken, waar de volumes met meer dan 11 procent de hoogte in gingen.

  De vooruitzichten zijn echter niet zo goed. Bekaert verwacht een minder goed vierde kwartaal. 'Het businessklimaat vertoont in verschillende sectoren een neerwaartse trend als gevolg van meer gesloten markten en aanhoudende onzekerheid', aldus het persbericht.

  De groep verwacht een vertraging van de bandenmarkten, die in de eerste negen maanden goed standhielden, een verdere krimp in de staaldraadtoepassingen en uitdagende omstandigheden voor Bridon-Bekaert Ropes Group. Alleen voor de bouwmarkten verwacht Bekaert geen verzwakking, al is er wel een gebruikelijke seizoensimpact in het vierde kwartaal.

 • Aperam pakt er even een schaar bij

  De dividendknipper van de dag is vandaag: Aperam . De fabrikant van roestvrij staal knipt 0,44 euro van de coupon af. 

  Beleggers krijgen een iets minder dik belegde boterham dan een jaar geleden, toen knipte de groep nog een coupon van 0,45 cent af. Dat heeft alles te maken met de moeilijke omstandigheden waar het bedrijf zich in bevindt.

 • Lotus koopt eigen aandelen in

  Lotus Bakeries heeft op 7 november in totaal 2.250 eigen aandelen ingekocht aan 2.500 euro het stuk, bleek donderdagavond uit een kort persbericht. De aankoop kostte dus 5,625 miljoen euro.

  Op 15 mei 2018 gaf een buitengewone algemene vergadering de raad van bestuur machtiging om eigen aandelen in te kopen, en dit voor een periode van vijf jaar.

  Lotus Bakeries bezit nu 9.681 eigen aandelen. Dat stemt overeen met 1,19 procent van het totaal aantal uitstaande aandelen.

 • Atenor bevestigt jaarprognose

  Atenor kwam gisteren met een korte kwartaalupdate. Het herhaalde nog eens dat het verwacht dat de resultaten van 2019 beter zullen zijn dan die van 2018.

  Dat zegt het bedrijf omdat 'de kans groot is dat de lopende onderhandelingen worden afgerond en er akkoorden worden gesloten'.

 • Sioen ziet omzet gelijk blijven

  Sioen zag de omzetklim in het derde kwartaal tot stilstand komen op 119,7 miljoen euro. 

  Coating, de belangrijkste divisie gespecialiseerd in het aanbrengen van een beschermlaag, noteerde een omzetdaling van 0,3 procent tot 71,9 miljoen euro. Volgens Sioen is de lagere omzet vooral de wijten aan zwakke verkopen in de transport. Sioen maakt onder andere dekzeilen voor vrachtwagens. 

  De divisie voor technische beschermkledij tekende een groei op van 4,3 procent. Daarmee begint de expansie in deze tak te stabiliseren. In de eerste helft van dit jaar had Sioen verschillende omvangrijke aanbestedingen voor brandweerkorpsen in heel Europa gewonnen, waardoor de klim aangevuurd werd.Daardoor bedraagt de omzetgroei voor de eerste negen maanden van het jaar 13 procent.

  De divisie Sioen Chemicals (verwerking van basisgrondstoffen tot pigment-pasta's en inkten) zag de omzet met 1,9 procent dalen tot 10,5 miljoen euro.

 • 'Exmar ziet scheepvaartdirecteur vertrekken'

  Bij Exmar stapt Pierre Dincq op na een carrière van 32 jaar bij de specialist in maritiem gasvervoer. Dat meldt het scheepvaartblad TradeWinds. Dincq was 'managing director shipping', zeg maar hoofd van de scheepvaartactiviteiten, en maakte deel uit van het uitvoerend comité van Exmar. 

 • Jensen-Group verwacht minder omzet en winst

  De producent van industriële wasserijsystemen had tot dusver geen prognose voor het hele jaar gegeven. Nu zegt Jensen-Group dat zowel de omzet als de winstgevendheid in 2019 lager zullen zijn dan in 2018.

  Hierbij is geen rekening gehouden met de impact van de orkaan Michael, 'waarvoor de verzekeringsregeling niet definitief is'.

  De fabriek van Jensen-Group in Panama City, Florida werd in oktober 2018 zwaar getroffen door de orkaan Michael. De herstellingswerken hebben tot nu toe al 1,8 miljoen euro gekost.

  De lagere resultaten die voor 2019 worden verwacht, zijn vooral te wijten aan de lagere verkoop van grote projecten in West-Europa en Azië. Afzonderlijke machines en systemen blijven het wel goed doen.

  Het hele artikel leest u hier.

 • Vandaag: Bekaert

  Beleggers kijken vandaag reikhalzend uit naar de kwartaalupdate van de kabelgroep Bekaert . Beleggers zullen vooral speuren naar het woordje 'China'.

  Lees hier onze vooruitblik!

 • Tweede studie bevestigt efficiëntie UCB's psoriasismiddel

  Be Ready, het tweede fase 3-onderzoek met bimekizumab voor de behandeling van milde tot ernstige psoriasis, heeft goede resultaten opgeleverd, laat UCB weten in een persbericht. Alle primaire en secundaire doelstellingen werden bereikt. De ziekte verbeterde met minstens 90 procent in vergelijking met de placebo.

  In een eerste fase 3 onderzoek behaalde bimekizumab al positieve klinische resultaten tegenover zowel een placebo als ustekinumab. Ook toen werden alle primaire en secundaire doelstellingen behaald.

  UCB is nu van plan om midden volgend jaar een aanvraag tot lancering van bimekizumab in te dienen.

 • Handelshoop stuwt beurzen

  Goedemorgen! We zijn weer aanbeland bij de laatste handelsdag van de week en het lijkt een mooie te worden. Want Larry Kudlow, de economische adviseur van het Witte Huis, heeft gezegd dat de 'eerstefasedeal' tussen de VS en China in zijn laatste rechte lijn zit. 

  Ook in Azië zijn ze natuurlijk blij met dat nieuws, zodat beleggers de beurzen hoger duwen. De Japanse Nikkei225 wint 0,7 procent, de Hongkongse Hang Seng krijgt er 0,2 procent bij en de Koreaanse Kospi beweegt met 0,9 procent naar het noorden. Opvallend is de Chinese beurs, de CSI300 verliest 0,3 procent.

  ©REUTERS

Meer uit Markten Live

Gesponsorde inhoud