CEO Talks | Marnix Galle (Immobel): 'Scheiding tussen wonen, werken en leven wordt dunner'

Marnix Galle, de CEO van Immobel. ©Dieter Telemans

We evolueren van een 'steenmodel', puur fysiek vastgoed, naar vastgoed dat zijn meerwaarden haalt uit diensten. Dat zei CEO Marnix Galle van Immobel in een gesprek met de lezers.

'Woningen worden op de markt gebracht voor bijvoorbeeld een paar dagen als B&B, en hetzelfde voor coworking waar kantoren als echte dienstverlening gelden. De scheiding tussen wonen, werken en leven worden altijd dunner...', zei Galle. 

Het is nu ruim vijf jaar geleden dat Marnix Galle een belang van bijna 30 procent in de vastgoedontwikkelaar Immobel  kocht van de familie Bruckner. Galle betaalde met zijn vastgoedonderneming Allfin 44,70 euro per aandeel. Vandaag noteert het aandeel zowat de helft hoger. 

In 2016 fuseerde Galle Allfin met Immobel. De fusie moest van Immobel - dat al sinds 1863 op de Brusselse beurs noteert - een minder wispelturig en rendabeler bedrijf maken. Allfin vulde met zijn vele residentiële projecten in binnen- en buitenland de grote kantoorontwikkelingen van Immobel in België, Luxemburg en Polen aan. De cijfers tonen dat die duale strategie werkt. In de eerste helft van 2019 lag de winst al hoger dan in het volledige recordjaar 2018

'Alle assets wereldwijd zijn duur' | Marnix Galle (Immobel) | CEO Talk

Galle was sinds de fusie in 2016 uitvoerend voorzitter van Immobel en werd midden dit jaar ook CEO na het vertrek van Alexander Hodac. Op termijn wil hij terug een ontdubbeling van de functies van CEO en voorzitter, conform de voorschriften van deugdelijk bestuur.

Galle is de echtgenoot van Michèle Sioen, de sterke vrouw achter de gelijknamige beursgenoteerde textieltechnologiegroep. Sioen is ook bestuurder bij Immobel. 

U kan de chat nog lezen in onderstaande chatbox:

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud