3D kan Zenitel nog niet van de beurs halen

Zenitel maakt onder meer communicatieapparatuur voor schepen. ©BELGAIMAGE

De investeringsmaatschappij 3D van de families Donck en Desimpel heeft bij de eerste poging om Zenitel van de beurs te halen te weinig kleine aandeelhouders kunnen overtuigen.

House of Thor, een dochter van 3D, kreeg tijdens de initiële aanvaardingsperiode 793.978 aandelen aangeboden. Dat is 23,98 procent van het kapitaal. 3D verhoogt zijn belang daardoor naar 86,93 procent. Maar om de specialist in kritieke radiocommunicatie van de beurs te halen, is 96,29 procent van de aandelen nodig. Pas dan kan een uitrookbod volgen.

House of Thor heeft wel beslist om het bod gestand toe doen en af te zien van de voorwaarden zoals de minimumdrempel om 95 procent binnen te halen. Iedereen die zijn stukken heeft aangeboden, krijgt op 19 april 23,25 euro per aandeel uitbetaald. De initiële biedprijs werd begin maart nog met een halve euro verhoogd.

Heropening

'De eerste fase zit erop. We zijn blij om te zien dat een meerderheid van de aandeelhouders – met inbegrip van de historische aandeelhouder De Wilg, die zo'n 12 procent aanhield – het bod gunstig heeft onthaald', zegt Frank Donck van 3D. 'We willen de aandeelhouders die tot nu hebben afgewacht de kans geven om alsnog in te gaan op het bod. Daarom zullen we het heropenen vanaf maandag 26 april tot en met vrijdag 7 mei.'

De meeste analisten bestempelen de biedprijs als fair. Omdat de beleggers dreigen achter te blijven met een moeilijk verhandelbaar aandeel, neemt de kans toe dat ze hun stukken alsnog aanbieden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud