Aandeelhouders Solvac storten 7,3 miljoen in coronafonds

Hotel Solvay

3.300 aandeelhouders van Solvac staan een deel van hun interimdividend af aan het Solvay Solidarity Fund.

Solvac, de referentieaandeelhouder van Solvay, vroeg eind juni aan zijn aandeelhouders om een deel van het interimdividend van 3,26 euro bruto te storten in het Solvay Solidarity Fund. Dat fonds helpt werknemers van Solvay en hun naaste familie als die in moeilijkheden zijn gekomen door de pandemie.

De aandeelhouders hadden drie opties: 1,14 euro of iets meer dan een derde van het brutodividend van 3,26 euro bijdragen, 0,57 euro per aandeel bijdragen of niet bijdragen.

3.300 aandeelhouders van Solvac steunen het Solvay Solidarity Fund voor een bedrag van ruim 7,3 miljoen euro. Die cijfers zullen nog oplopen, want nog niet alle formulieren zijn verwerkt.

Bovendien hebben sommige aandeelhouders laten weten dat ze rechtstreeks aan de Koning Boudewijnstichting willen doneren. Het solidariteitsfonds staat onder de bescherming van de Koning Boudewijnstichting. Solvac bevestigt zijn belofte om 10 miljoen in het fonds te storten.

Solvay heeft eerder dit jaar zijn aandeelhouders gevraagd een derde van het dividend te storten in het fonds. De chemiegroep meldde in juni dat 15 miljoen euro was ingezameld. Daarvan kwam wel tweederde of 10 miljoen van Solvac. Als alle aandeelhouders van Solvay op het voorstel waren ingegaan was 79 miljoen opgehaald.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud