Advertentie

Aedifica vergroot Zweedse voetafdruk

Aedifica-CEO Stefaan Gielens. ©Debby Termonia

De zorgvastgoedspeler koopt 16 zorglocaties in Zweden voor 530 miljoen Zweedse kronen ( 52,5 miljoen euro).

De zorgvastgoedspeler Aedifica doet een stevige stap voorwaarts in Zweden. Aedifica kondigde donderdag aan dat het 16 zorggebouwen koopt voor personen met een handicap. Het gaat om een investering van 530 miljoen Zweedse kronen (52,5 miljoen euro). Het initiële brutorendement bedraagt meer dan 4,5 procent en de groep gaat de sites verhuren voor een periode van circa 13 jaar. Door de aankoop gaat de waarde van de Zweedse portefeuille maal vier tot 72 miljoen euro.

52,5 miljoen
kostprijs
Aedifica betaalt 52,5 miljoen euro voor 16 nieuwe zorggebouwen in Zweden.

'Deze stap zal niet alleen de efficiëntie van ons Zweedse team verbeteren, maar ook de zichtbaarheid van Hoivatilat op de Zweedse markt vergroten', zegt CEO Stefaan Gielens. Aedifica kocht het Finse Hoivatilat vorig jaar voor 609 miljoen euro, waardoor het ook een Zweedse portefeuille kreeg.

Het gaat om 14 zorglocaties die tussen 2012 en 2021 zijn gebouwd en om twee zorglocaties die in aanbouw zijn en naar verwachting in 2022 worden opgeleverd. De gebouwen liggen in negen verschillende steden in Zuid- en Oost-Zweden, waarbij meer dan 70 procent van de huur gegenereerd wordt in de regio Stockholm (Uppsala, Vallentuna, Örebro, Österaker en Enköping).

De aankoop zal de zichtbaarheid van Hoivatilat op de Zweedse markt vergroten.
Stefaan Gielens
CEO Aedifica

'De kwaliteit van deze portefeuille is uitzonderlijk hoog, gelet op de uitstekende ligging en omdat alle gebouwen nieuw zijn en specifiek voor zorgdoeleinden zijn gebouwd', klinkt het bij Aedifica. Een pool van zeven ervaren private en niet-private zorgspelers zal de 16 zorgcentra uitbaten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud