Atenor wil tot 100 miljoen ophalen bij kleine belegger

Victor, een vastgoedproject van Atenor. ©51N4E & Jaspers-Eyers Architects

De vastgoedontwikkelaar Atenor lanceert vrijdag een dubbele obligatie-uitgifte.

Amper een week na de uitgifte van Bekaert kan de particuliere belegger opnieuw inschrijven op een nieuwe Belgische bedrijfsobligatie. Atenor wil 25 tot 35 miljoen euro ophalen met vierjarige obligaties en 45 tot 65 miljoen met zesjarige.

De vierjarige obligaties hebben een coupon van 3,25 procent en worden uitgegeven tegen 101,625 procent van de nominale waarde. Dat betekent dat u 1.016,25 euro betaalt voor een obligatie van 1.000 euro. Daardoor bedraagt het nettorendement na roerende voorheffing slechts 1,85 procent. De zesjarige obligaties hebben een coupon van 3,875 procent en een uitgifteprijs van 101,875 procent. Hun nettorendement bedraagt 2,37 procent.

Atenor zal de opbrengst van de obligatie-uitgifte gebruiken voor de aankoop van nieuwe projecten. Het kan ermee ook tijdelijk bouwwerkzaamheden financieren waarvoor het al een bouwvergunning heeft gekregen. De rest wordt gebruikt voor de terugbetaling van schuldpapier met korte en halflange looptijd.

De inschrijvingsperiode start op vrijdag 16 oktober en loopt tot en met dinsdag 20 oktober. Ze kan na één dag vervroegd worden afgesloten als de vraag naar de obligaties groter is dan het aanbod. De obligatie-uitgifte wordt begeleid door Belfius en KBC.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud