Beleggers lusten goedkope medicijnen niet

Heather Bresch, CEO van Mylan. ©Bloomberg

Na Teva verlaagt nu ook het miljardenbedrijf Mylan zijn winstprognose als gevolg van prijsdruk in de markt voor goedkope geneesmiddelen.

Mylan , een van de grootste spelers in de markt voor generische medicijnen (lees: goedkope varianten van merkgeneesmiddelen), verlaagt zijn winstprognose voor dit jaar met ruim 15 procent en voor volgend jaar met 10 procent.

Generische medicijnen nemen traditioneel een groot deel van de markt in van zodra het patent op een merkmedicijn verlopen is. Doordat generische producten geen jarenlang en duur onderzoekstraject achter de rug hebben, worden ze op de markt gebracht tegen prijzen die een fractie zijn van het oorspronkelijke medicijn.

Nu blijkt ook de concurrentie onder die goedkope producenten zijn tol te eisen. Mylan spreekt over een prijsdruk van om en bij de 5 procent wereldwijd met uitschieters in de VS - de belangrijkste farmamarkt ter wereld, waar eerder sprake is van 5 tot 10 procent prijserosie.

Uitstel productlanceringen

Door de 'onzekere en uitdagende' omstandigheden stelt Mylan bovendien de lancering van twee belangrijke generische producten (voor de behandeling van een longziekte en van multiple sclerose) uit tot volgend jaar. Ook de verkoop van EpiPen, een prikpen die Mylan zelf ontwikkelde voor mensen met allergische reacties, loopt niet vlot door de opkomst van goedkopere alternatieven. 

Overnames

De omzet en de winst van Mylan stegen het voorbije kwartaal wel, met dank aan de bijdrage van pas overgenomen bedrijven. Het nam begin dit jaar het Zweedse Meda over voor 7,2 miljard dollar. Vorig jaar poogde het nog Perrigo, de eigenaar van Omega Pharma, in te lijven maar dat bod werd van tafel geveegd.

De hele sector onderuit

Ook sectorgenoot Teva  kampt met problemen en kondigde vorige week nog aan 7.000 mensen wereldwijd te ontslaan, 15 fabrieken te sluiten en het dividend te decimeren na dramatische kwartaalresultaten. De IsraĆ«lische marktleider slikte een kwartaalverlies van 6 miljard dollar, en kampt met een enorme schuldenberg.

Dat laatste heeft het vooral aan zichzelf te danken. Teva, dat intussen stuurloos is en sinds februari zoekt naar een nieuwe CEO, betaalde op de piek van de markt namelijk 40 miljard dollar om de generische activiteiten van Allergan over te nemen. Teva staat intussen bijna als 'rommel' te boek bij kredietratingagentschap Moody's. 

Het aandeel Teva kreeg na het kwartaalrapport rake klappen en sleurde daar heel de sector in mee. Mylan kelderde sindsdien al met 16 procent en daar komt vandaag nog eens 5 procent bij. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content