'Bod van 24 euro op Fagron is mogelijk'

'Een overname van Fagron wordt steeds waarschijnlijker', is de reactie van analisten. ING denkt dat een overnameprijs van 24 euro per aandeel mogelijk is.

Fagron  meldde vrijdagochtend dat het een versnelling hoger is geschakeld in het verkoopproces van het bedrijf. 'Een aantal partijen die een niet-bindend overnamevoorstel hebben gedaan, hebben toegang gekregen tot een boekenonderzoek', klinkt het. 

Rabobank zet het aandeel opnieuw op de kooplijst omdat de overnamefantasie wel eens werkelijkheid zou kunnen worden. 'Speculative upgrade', klinkt het. Koersdoel: 22 euro. 

'Op basis van de huidige informatie schatten we de waarde op 16 à 18 euro per aandeel. Maar we hebben het gevoel dat er partijen (individuelen, private equity, industriële spelers) zijn - met meer kennis van de sector en met een visie op langere termijn - die een premie willen betalen bovenop de huidige aandelenkoers', aldus Rabo. Maar indien het vooruitzicht op een overname begint te wankelen, zal het koersdoel van 22 euro niet meer van toepassing zijn. 

Matthias Maenhaut van ING behoudt zijn koersdoel van 20 euro. Maar hij zegt er meteen bij dat een overnamebod van 24 euro per aandeel mogelijk is. Die prijs zou 30 procent boven de koers liggen van voor de overnamekoorts rond Fagron begon.

Hij merkt nog op dat shorters met de uitspraken van Fagron vandaag hun posities zullen beginnen afdekken. Investeerders hebben momenteel een shortpositie van zowat 8 procent. 

Tijdens een conference call werden alle vragen over het overnameproces, en over de schuldpositie van het bedrijf beantwoord met 'no comment'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud