Boomend Immobel gaat dividend tiende verhogen

De verkoop van het Cedet-gebouw in Warschau moet de nettowinst dit jaar 'bijzonder gunstig' beïnvloeden. ©IMMOBEL

De projectontwikkelaar Immobel heeft een sterk halfjaar achter de rug. De bedrijfsopbrengsten stegen met 77 procent tot 97,7 miljoen euro. De nettowinst verdrievoudigde tot 15 miljoen.

Door de sterke cijfers en goede vooruitzichten bevestigt Immobel de intentie om ook dit jaar het dividend met een tiende te verhogen.

De cijfers tonen de impact van de nieuwe strategie om vooral te groeien in woningen en in het buitenland. Immobel wil zijn resultaten minder afhankelijk maken van megaprojecten en een gediversifieerde portefeuille opbouwen die groei en recurrente resultaten oplevert.

‘We verwachten dat meer dan de helft van onze nettowinst dit jaar afkomstig zal zijn van de residentiële sector, en dat in de vier landen waar we actief zijn. Die trend zet de komende jaren door’, stelt CEO Alexander Hodac. Immobel is aanwezig in België, Luxemburg, Frankrijk en Polen. In dat laatste land gaat Immobel het Cedet-kantoorgebouw in Warschau nog dit jaar verkopen aan een Aziatisch investeringsfonds, wat een ‘bijzonder gunstige’ invloed zal hebben op de nettowinst.

Meer investeren = meer schulden

De schulden namen met 23 procent toe tot 308 miljoen euro. Dat is vooral het gevolg van de aankoop van een belang van 30 procent in de Urban Living Group (het vroegere Land Invest). Dat is de eigenaar van de Antwerpse Slachthuissite, het grootste residentiële project in Vlaanderen.

Immobel trekt voluit de investeringskar. Dit jaar kocht het al 130.000 vierkante meter residentiële projecten in België en 5.700 vierkante meter kantoorruimte in Luxemburg. Daarmee zit de groep al 30 procent boven haar doelstelling voor heel 2018. De portefeuille telt 822.000 vierkante meter in ontwikkeling. Immobel benadrukt dat zijn balans sterk blijft. Het eigen vermogen van 303 miljoen euro is bijna gelijk aan de schulden en laat de nodige investeringen toe.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect