Brederode zaait vooral in private equity

Voorzitter Pierre van der Mersch van Brederode ©Photo News / Didier Lebrun

De holding Brederode realiseerde voor haar aandeelhouders dit jaar al een rendement van 8,1 procent. Dat is vooral te danken aan de tak genoteerde aandelen.

De investeringsmaatschappij van de familie Van der Mersch gaat verder op haar rustig elan om de intrinsieke waarde te laten aandikken. Die bedroeg eind november 62,20 euro per aandeel. Dat is 6,8 procent meer dan eind vorig jaar. De korting tegenover de beurskoers is opgelopen op tot 28 procent.

Inclusief het uitgekeerde dividend van 0,77 euro, bedraagt het rendement sinds januari 8,1 procent. Ook de voorbije maanden waren gunstig voor Brederode . Sinds eind juni steeg de intrinsieke waarde 2,7 procent.

De klim is vooral te danken aan de portefeuille genoteerde aandelen, die goed is voor ruim de helft van de investeringen. Die tak bracht dit jaar 13 procent op. De tak 'private equity', de niet-genoteerde deelnemingen, leverde over de eerste 11 maanden 3,9 procent op.

Sinds het laatste halfjaarverslag investeerde Brederode vooral in private equity.  De holding trok er 100 miljoen euro voor uit, terwijl ze ook voor 92 miljoen euro participaties verkocht.

Tegelijkertijd schreef Brederode in op 7 nieuwe fondsen voor 151 miljoen euro, en op drie mede-investeringen voor 11 miljoen. Die drie zijn Cortefiel, een Spaanse distributieketen voor modeartikelen, de Franse toeleverancier aan de luchtvaart Alvest, en de specialist in offshore helicoptervervoer Omni Helicopters.

De nog niet opgevraagde verbintenissen om verder te investeren in zijn niet-genoteerde bedrijven, stegen van 686 miljoen euro eind juni tot 730 miljoen euro eind november.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content