live chat

CEO Talks | Stéphan Sonneville (Atenor) ziet opportuniteiten in de crisis

Stéphan Sonneville, CEO van Atenor. ©Anthony Dehez

De coronacrisis kan familiaal of sociaal een ramp zijn, maar voor Atenor is het ook een bron van opportuniteiten. Dat zei Stéphan Sonneville, al 15 jaar de CEO van Atenor, tijdens een chat met de lezers.

Atenor heeft een rijke beursgeschiedenis. In september 1997 veranderde Lonrho Continental zijn naam in Atenor. De oude naam verwees naar de toenmalige Britse meerderheidsaandeelhouder Lonrho. Die verkocht zijn aandelen een maand later op de Brusselse beurs aan het publiek. Atenor startte onder zijn huidige naam als een holding met drie activiteiten: industriële bedrijven, Afrika en vastgoed.

Ruim 20 jaar en een grondige transformatie later is Atenor een zuivere vastgoedontwikkelaar die steeds internationaler te werk gaat. Vandaag telt de groep uit Terhulpen 28 vastgoedprojecten verspreid over acht landen. De helft van de portefeuille ligt in Centraal-Europa.

Dividend

Vorig jaar realiseerde Atenor een winststijging van 7 procent tot 37,78 miljoen euro, het beste resultaat sinds de financiële crisis. Het dividend nam met 5 procent toe tot 2,31 euro per aandeel. Atenor geeft geen vooruitzichten voor 2020, maar in een gesprek gaf Sonneville mee dat al 60 procent van de geambieerde inkomsten 'onderweg' zijn.

Stéphan Sonneville werkt al 30 jaar voor Atenor, waarvan de laatste 15 jaar als CEO. Onder zijn leiderschap kende het aandeel een jaarlijkse gemiddelde stijging van 8,9 procent. Wie consequent de ontvangen nettodividenden in het aandeel herinvesteerde, realiseerde een jaarlijks rendement van 13 procent, leren cijfers van Bloomberg.

U kunt de chat nog lezen in onderstaande box:Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud