Colruyt maakt gebruik van solden op de beurs

©Bloomberg

Terwijl beleggers het Colruyt-aandeel dumpten na de teleurstellende jaarresultaten, kocht het bedrijf gretig eigen aandelen in.

Colruyt heeft voor het eerst in zes maanden nog eens eigen aandelen ingekocht. Het trok er vorige week 17,5 miljoen euro voor uit en heeft nu 3,13 procent van de aandelen in bezit. Colruyt maakte gebruik van de forse aandelendip om zijn slag te slaan.

©Bloomberg

Het aandeel kreeg vorige week een pandoering als gevolg van teleurstellende jaarresultaten. De jaaromzet steeg wel, maar elke euro omzet levert steeds minder winst op. De winstmarge (ebit) staat al jaren onder druk en zakte van 7 procent in 2010 tot 5,2 procent vorig jaar. Kortom, de barsten in het Colruyt-rijk beginnen duidelijk worden. Dat is te wijten aan de hevige concurrentiestrijd en de stijgende investeringen in technologie, e-commerce en de ondersteuning van nieuwe winkelformules.

KBC Securities oordeelde dat Colruyt onterecht duurder werd gewaardeerd dan sectorgenoten en plakte meteen een verkoopadvies op het aandeel. Degroof Petercam merkte daarbij op dat Colruyt over een riante cashpositie beschikt. 'De financiële slagkracht laat de familie zelfs toe het bedrijf van de beurs te halen', luidde het eerder al. vorig jaar spendeerde Colruyt zo'n 100 miljoen euro voor de inkoop van eigen aandelen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect