Dow Jones sluit hoger dankzij Pfizer en Joe Sixpack

©AFP

De Amerikaanse beurzen sloten een positieve week op een positieve manier. Ondanks corona.

In een week waarin de Bel20 een klap kreeg van bijna 4 procent, ging de S&P500-index een halve procent hoger. De Nasdaq won op weekbasis zelfs 1 procent. Het illustreert opnieuw de superioriteit van Wall Street. In de VS is de hoop groot op een nieuw stimuluspakket vanuit het Amerikaans Congres, nog voor of na de verkiezingen van begin november. Bovendien laat corona in de VS – voorlopig - minder recordcijfers zien in vergelijking met Europa.

Vrijdag won de Dow Jones 0,4 procent en zakte de Nasdaq 0,4 procent. Wall Street kreeg steun van Joe Sixpack. De Amerikaanse kleinhandelsverkopen dikten in september met 1,9 procent aan. Dat was ruim dubbel beter dan verwacht.

Vaccinhoop

Verder bracht Pfizer goed nieuws. Pfizer  vraagt mogelijk al tegen eind november bij de Amerikaanse farmawaakhond FDA toelating  om via snelle procedure zijn Covid-19-vaccin in te zetten. Dit uiteraard wel in de veronderstelling dat de data van de lopende klinische testen, in samenwerking met het Duitse biotechbedrijf BioNTech , gunstig uitvallen. 

Volgens The Wall Street Journal is het de eerste keer dat een Westerse vaccinontwikkelaar zo'n specifieke tijdslijn durft te geven. Eerder deze week maakte Johnson & Johnson bekend zijn testen naar een vaccin te pauzeren, tot de reden voor een niet nader genoemde aandoening bij een proefpersoon uitgeklaard is. Pfizer, dat een belangrijke vestiging heeft in Puurs, won 3,9 procent. 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud