Dow Jones trekt spurtje naar record in slotuur

©AFP

Een terugval van de langetermijnrente in het slotuur, zorgden finaal nog voor mooie beurswinsten op Wall Street.

Na een moeizame start staan, bij sluiting, zowel de Dow Jones als de Nasdaq in het groen. Ze stegen respectievelijk 0,89 procent en 0,5 procent. De S&P-500 ging er 0,7 procent op vooruit en blijft zijn records verbreken. Nu staat hij op 4.127 punten. Zowel de Dow als de S&P500 sloten af op een vers record.

Nasdaq opende nochtans in het rood, maar breaking news duwde het aandeel Amazon tot bijna 2 procent hoger bij sluiting. De werknemers van een magazijn in Alabama hebben gestemd tegen de vorming van een vakbond.

Het aandeel van de jeansproducent Levi Strauss won zo'n 3 procent na beter dan verwachte winstcijfers. Bovendien blikt Levi optimistisch vooruit. De omzet zou in de eerste helft van het nieuwe boekjaar zo'n 24 à 25 procent hoger uitkomen dan in dezelfde periode vorig jaar.

Voetbal op tv

Voor de spectaculairste koersreactie moesten we evenwel bij FuboTV zijn. Dat aandeel sprong bijna 13 procent op. De Amerikaanse streamingdienst verwierf de exclusieve rechten op alle 70 matchen op het WK voetbal in Qatar van de voetbalploegen van de Zuid-Amerikaanse federatie CONMEBOL. Ook de kwalificatiewedstrijden en de rechten op samenvattingen horen daarbij.

Wie Neymar of Messi wil zien strijden om de wereldtitel moet dus via FuboTV passeren, of hopen dat zijn gebruikelijke sportzender dat voor hem doet. De streamingdienst werd in 2015 opgericht als voetbalstreamer maar breidde in 2017 uit naar alle sporten.

De dienst is te bekijken in de VS, Canada en Spanje. Het bedrijf sloot 2020 af met 548.000 betalende abonnees. In het laatste kwartaal van vorig jaar had het een omzet van 100 miljoen dollar.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud