Dow kent beste maand sinds 1987

©AFP

Wall Street sloot in het rood. Slack schoot hoger na berichten over een overname door Salesforce. Moderna vloog hoger na aankondiging aanvraag.

De Amerikaanse beurzen gingen lager nu beleggers even een pauze nemen van de vaccinrally van de afgelopen weken. Dankzij een reeks performante coronavaccins kwam er een sectorrotatie op gang, waarbij veel kapitaal uit techaandelen naar de aandelen van de oude economie vloeide. Het gevolg was dat de Dow Jones door de 30.000 puntengrens heen ging.

Inmiddels is de index alweer iets onder deze psychologische grens gezakt, maar november is nog wel de beste beursmaand sinds 1987 met een winst van bijna 12 procent. Maar op de laatste dag van de maand sloot de industriegraadmeter met een verlies van 0,9 procent.

Slack

Volgens bronnen van de Amerikaanse zakenzender CNBC zou de softwaremaker Salesforce.com het programma voor zakelijke chats Slack overnemen. De deal zou morgen nabeurs aangekondigd worden en zou voor de helft in cash en de helft in aandelen gebeuren.

Woensdag schoot het aandeel Slack nog meer dan 7 procent hoger nadat de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal had gemeld dat de twee bedrijven in gesprek zouden zijn.

The Wall Street Journal zei eerder al dat een deal tussen de twee zou leiden tot de grootste overname die Salesforce ooit heeft gedaan. Tegen de laatste slotkoers is Slack 23,2 miljard dollar waard. Eerder betaalde Salesforce 6,5 miljard dollar voor het techbedrijf MuleSoft in 2018 en 15,3 miljard dollar voor het datavisualisatiebedrijf Tableau in 2019.

Slack steeg 5,4 procent, Salesforce.com zakte met 0,7 procent.

Moderna

Het aandeel Moderna ging maar liefst 20 procent hoger nadat het heeft aangekondigd dat het een goedkeuring voor zijn coronavaccin aan zal vragen bij de Amerikaanse en Europese autoriteiten. Het farmabedrijf denkt bij een goedkeuring dit jaar nog 20 miljoen dosissen te kunnen produceren voor de VS. Het gaat om een noodaanvraag waarbij het vaccin gebruikt mag worden om bepaalde belangrijke groepen, zoals verpleegkundigen en dokters, te mogen inenten.

Daarnaast meldt het bedrijf dat uit zijn laatste data blijkt dat het vaccin bij 100 procent van de proefpersonen werkt bij de meest ernstige vormen van het virus. Moderna zegt dat de Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond FDA een ontmoeting gepland heeft op 17 december om de aanvraag te bekijken. Volgens de onderneming kunnen de vaccinaties binnen 24 uur na de goedkeuring beginnen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud