Dreamliner doet iPhone X vergeten

Een Nordstrom-winkel in San Diego ©REUTERS

Wall Street trappelde de hele dag ter plaatse, maar in het slotuur boekte de Dow Jones toch wat winst. Het herstel van Boeing woog zwaarder door dan het verlies van Apple.

Apple (160 dollar, -0,8%) zorgde er lang voor dat de Dow bleef hangen. Maar op het einde van de sessie liep niet alleen het verlies van Apple - een gevolg van scepsis over de iPhone X - terug, maar sprong Boeing (242 dollar, +0,5%) van een verlies van een half procent naar evenveel winst en dat gaf de doorslag. Boeing, dat het zwaarst weegt in de Dow, kondigde een productieverhoging van zijn Dreamliner aan. De Dow sloot 0,17 procent hoger.

Ziekteverzekeraar Centene Corp (98,15 dollar, +8,0%) betaalt 3,75 dollar om Fidelis Care over te nemen en maakt zo zijn intrede in de gigantische markt van New York. De big Apple was nog één van de witte vlekken voor de groep uit St. Louis die al ziekteverzekeringsplannen aanbiedt in de meeste regio's van de Verenigde Staten. Fidelis is een non-profitorganisatie die 1,6 miljoen leden telt en zowel Medicaid, als Medicare en Obamacare-plannen aanbiedt. Volgens Centene zal de deal onmiddellijk een positieve impact op de resultaten hebben en de markt lijkt dat te geloven: het aandeel is de sterkste stijger van de S&P 500.

De stichtende familie van Nordstrom (47,74 dollar, +6,0%) heeft durfkapitalist Leonard Green & Partners onder de arm genomen om één van de grootste kledingdetailhandelaars van de beurs te halen. De familie en Leonard Green werken aan een formeel bod voor de komende weken, aldus een bron aan Reuters.

De Nordstrom-familie bezit 31,2 procent van de grootwarenhuisketen en is al lang op zoek naar een partner om de groep van de beurs te halen. Nordstrom zit net als andere retailers in slechte papieren omdat detailhandelaars in kleding het steeds moeilijker krijgen om op te boksen tegen onlinewinkels. Leonard Green zou met 1 miljard dollar op de proppen komen, bij de banken zou 7 tot 8 miljard dollar geleend worden om het bod te financieren. 

Lees verder

Gesponsorde inhoud

Partner content