Duitse overname Global Graphics draagt meteen bij aan winst

©DB60126095

Het derde kwartaal was voor de grafische specialist een stuk zwakker dan vorig jaar, maar het Duitse URW++ droeg wel meteen - een beetje - bij aan de winst.

Global Graphics , de specialist in grafische software, zag over het derde kwartaal de omzet wat teruglopen, van 3,28 naar 2,98 miljoen euro. Daardoor viel de bedrijfswinst terug van 0,98 naar 0,10 miljoen euro.

Dankzij het sterke eerste halfjaar was er over de eerste negen maanden wel nog een stijging van omzet en bedrijfswinst, tot respectievelijk 11,37 miljoen euro (+32%) en 3,08 miljoen (+56%). 

Opvallend: in het derde kwartaal droeg het Duitse URW++ meteen bij aan de winst. Weliswaar miniem - voor 8.164 euro - maar het Duitse bedrijf wordt dan ook nog maar sinds 15 september in de boeken opgenomen en telde dus maar voor twee weken mee. 

URW++ is de eerste overname in jaren voor Global Graphics, dat de voorbije jaren vooral in krimpmodus verkeerde. Global Graphics betaalde 4,2 miljoen euro in aandelen en cash voor de producent van exclusieve lettertypes voor merken als Mercedes en Siemens. Door de overname steeg het aantal uitstaande aandelen Global Graphics van 10,29 naar 11,22 miljoen stuks. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud