Eigenaar Woluwe Shopping op schema

Woluwe Shopping Center. ©doc

Het lijkt erop dat bij Eurocommercial Properties het lange trackrecord van stijgende dividenden wordt voortgezet.

Eurocommercial Properties  telde vorig jaar een half miljard euro neer bij de overname van Woluwe Shopping. Het was meteen het waardevolste pand in een portefeuille van 4 miljard euro, met verder panden in Frankrijk, Italië en Zweden. Voor die gelegenheid trok de groep in juni 2018 naar de Brusselse beurs voor een tweede notering. Wie toen het aandeel kocht, staat op een verlies van 30 procent. Het sentiment over winkelvastgoed is dan ook verslechterd.

Vrijdag meldde Eurocommercial Properties over de eerste negen maanden van het boekjaar 2018/19 een stijging met 3,2 procent van de huurinkomsten. De winst per aandeel kwam uit op 1,81 euro, waardoor de groep op schema zit om een jaarwinst te boeken van ‘minstens 2,36 euro’. De leegstand bedraagt minder dan 1 procent. ‘De aanzienlijke stijging van de huurprijzen’ in de portefeuille wijst er volgens CEO Jeremy Lewis op dat retailers ‘blijven geloven in stenen winkels’.

‘We gaan ervan uit dat ook dit jaar het dividend wordt opgetrokken’, zegt De Belegger. Het dividendrendement ligt op 8 procent bruto. Sinds de beursgang in 1991 op Amsterdam is het dividend nooit verlaagd. ‘Het is best onbegrijpelijk dat de groep tegen een korting van 40 procent noteert’, zegt De Belegger.

Het beleggingsblad lijkt op dezelfde lijn te zitten als de grootbelegger Aat van Herk. Hij krikte het belang op tot 20,2 procent, tegenover 16,6 procent in juni 2018.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud