Frans beurshuis voorspelt goednieuwstroom voor Mithra

CEO François Fornieri (vooraan) in zijn bedrijf. ©Mithra

Het beurshuis verwacht veel van de innovatieve middelen Estelle en Donesta, respectievelijk een anticonceptiepil en een middel om ongemakken tijdens de menopauze te bestrijden. Beide zijn gebaseerd op het lichaamseigen hormoon estetrol. Dat heeft dezelfde voordelen als andere oestrogenen, maar met veel minder bijwerkingen.

Het Franse beurshuis Kepler Cheuvreux is de opvolging gestart van Mithra , de Luikse specialist in hormonale geneesmiddelen voor de vrouw. Analist Thomas Landemaine deelt een koopadvies uit met een koersdoel van 37 euro. Mithra vertaalde het rapport op de beurs met een koerswinst van 3,2 procent tot 33,70 euro.

In het derde kwartaal dit jaar staan de resultaten van de grootschalige fase 3-studie voor Estelle op de kalender. Kepler Cheuvreux is gerust in een goede afloop. Voor Donesta publiceerde Mithra al positieve fase 2-resultaten in mei.

Markt van 11 miljard

‘De markt voor beide producten is 11 miljard euro groot. Mithra heeft al bewezen significante distributiedeals te kunnen sluiten. Wij verwachten op korte termijn een sterke stroom goed nieuws dat het aandeel ondanks de rally van 10 naar 32 euro dit jaar nog hoger kan sturen’, oordeelt de analist.

Tegen 2020 zal Mithra - als alles volgens plan verloopt - al 243 miljoen euro voorafbetalingen van zijn partners ontvangen. Tegen 2030 moet het Luikse farmabedrijf een jaaromzet van 841 miljoen euro kunnen boeken, becijferde Kepler Cheuvreux. Naast Estelle en Donesta beschikt Mithra ook over een fabriek die voor andere bedrijven produceert, en een reeks generische anticonceptiemiddelen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content