GBL drijft belang in Umicore op

Als producent van batterijmaterialen is Umicore een sleutelbedrijf voor de toekomstige elektrificatie van het wagenpark. ©rv

De Belgische holding heeft van de recente koerszwakte geprofiteerd om haar belang in Umicore op te trekken tot meer dan 18 procent.

GBL , de holding die voor de helft door de families Frère en Desmarais (via Pargesa) wordt gecontroleerd, drijft haar belang in de materiaaltechnologiegroep Umicore verder op. Volgens de website van GBL bezat de holding tot dusver 16,93 procent van het kapitaal van Umicore. Dat is volgens een transparantiemelding van FSMA nu gestegen tot 18,62 procent.

Het lijkt er dus op dat Ian Gallienne, die voortaan de enige CEO is van GBL, zijn ‘promotie’ heeft gevierd met de aankoop van een extra pakketje Umicore-aandelen. Daarbij maakte hij handig gebruik van de recente koerszwakte.

Het aandeel Umicore bereikte maandag met 34,41 euro de laagste koers van het jaar. De materiaaltechnologiegroep werd meegesleurd door de baisse van de autowaarden als gevolg van de Amerikaans-Chinese handelsoorlog en de lagere groei (en dito autoverkoop) in de Volksrepubliek.

GBL investeerde voor het eerst in Umicore in 2013.

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect