Advertentie
Advertentie

GameStop kan val niet stoppen: -80 procent in twee dagen

©Photo News

GameStop raakt tot 80 procent van zijn waarde kwijt in een pijlsnelle val. De defensiemuur van Reddit-beleggers lijkt gebroken. De 'klassieke' markt herademt.

2 februari. Dat is de onzalige dag die Bill Murray in de ninetiesblockbuster Groundhog Day in perpetuum opnieuw moet beleven. We mogen hopen dat dat lot de late Reddit-belegger bespaard blijft. Want wie laat de opmars van GameStop en co. achternaliep, zal deze dag wellicht liefst zo snel mogelijk vergeten.

'Hold The Line', het mantra waarmee beleggers op internetforum Wall Street Bets mekaar ervan weerhouden om hun aandelen te verkopen gaat verder in rook op. The line isn't held. GameStop keldert opnieuw met 63 procent en zakt tot onder 100 dollar, het laagste peil sinds 26 januari. Daarmee is GameStop in twee dagen ruim de 80 van zijn opgepompte waarde verloren (zie grafiek). Ruim 28 miljard dollar aan pijlsnel gecreƫerde beurswaarde gaat even pijlsnel weer in rook op. De handel blijft zeer grillig. GameStop kon zijn verlies op een gegeven moment met de helft terugdringen.

Ook andere Reddit-doelwitten als de met schulden beladen cinemagroep AMC hoofdtelefoonmerk Koss en badspulletjeswinkel Bed Bath & Beyond delen in de klappen met verliezen tot 50 procent.

De zilverprijs, die van een parallele squeeze profiteerde in de jongste dagen, levert 5 procent in.

Nu het kruit van de Reddit-beleggers verschoten lijkt, herademt de 'klassieke' markt. De Amerikaanse indexen noteren met winsten tot 1,2 procent. Pfizer bevestigt zijn 'duupjesstatus' in farmaland en ziet zich niet beloond na een sterke outlook. Voor 2021 denkt Pfizer iets meer dan 60 miljard dollar omzet te draaien dankzij de uitrol van zijn coronavaccin in samenwerking met BioNTech. Dat is een spectaculaire stijging van 44 procent tegenover de 41,9 miljard dollar over 2020. Pfizer moet desondanks 2 procent inleveren. Beleggers fixeren zich allicht op de hoge kosten om het vaccin te ontwikkelen.

Een sterke stijger in de S&P 500 is Waters Corp . Het bedrijf uit Massachussetts dat laboratoriumappartatuur maakt, kon dankzij het coronavirus recordcijfers voorleggen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud