Advertentie

Gimv belegt weer meer dan een miljard

Gimv-topman Koen Dejonckheere. ©Photo News

De investeringsmaatschappij zal zoals verwacht haar uitvoerend comité afslanken en verjongen.

Na een periode van lucratieve exits verkleint de cashberg van de investeringsmaatschappij. Ook in het afgelopen halfjaar volgden nog enkele verkopen. Gemiddeld verkocht Gimv die participaties met een meerwaarde van 10,1 procent. Gimv klopt zich op de borst dat het al drie jaar op rij zijn gemiddeld portefeuillerendement klopt.

Sinds september volgden nog drie exits (Almaviva Santé, Luciad en Marco & Vasco) die nu in de boeken staan zonder een verkoopprijs. De investeringsmaatschappij geeft al mee dat de opbrengst van Marco & Vasco gevoelig onder het langetermijngemiddelde lag. Doorgaans communiceert Gimv niet over de precieze waarde van een individuele transactie.

Gimv cashte in zijn eerste halfjaar 87 miljoen euro, grotendeels dankzij drie grote verkopen (Greenyard, het Franse Teads, en het Nederlandse RES Software). De grote belegger uit Antwerpen herbelegde een kleiner bedrag, 77,6 miljoen euro, in vijf nieuwe investeringen. Door waardestijgingen springt de totale waarde van de portefeuille wel van 964 naar 1.008 miljoen euro. Over de symbolische grens van 1 miljard dus. De nettokaspositie slonk van 314 naar 287 miljoen. In totaal werd de balans slechts 2 miljoen euro lichter, ook al keerde Gimv iets minder dan 64 miljoen euro aan dividend uit (2,5 euro bruto, 1,75 netto per aandeel).

©Gimv

Op basis van dit halfjaarrapport stelt Gimv het op koers zit voor de volgende winstuitkering. Dat dividend zweeft al een tijd lang rond hetzelfde niveau. Op basis van de beurskoers van woensdagavond levert een identiek dividend als vorig jaar kleine beleggers een nettorendement van 3,4 procent per jaar op.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud