Griekse koorts besmet Wall Street-banken

©AFP

Wall Street voelde maandag ook de gevolgen van de Griekse crisis. De Dow Jones stond weer onder het niveau van bij het jaarbegin. Vooral de financiële waarden incasseerden klappen.

‘Een week geleden leek het erop dat we dichtbij een oplossing stonden. Nu worden we plots wakker met gesloten Griekse banken en kapitaalcontroles’, vatte fondsbeheerder Leo Grohowski het sentiment samen tegenover het persagentschap Reuters. ‘Ik ben niet zeker dat we al het slechte nieuws al gehad hebben. Beleggers achten de kans almaar groter dat Griekenland de eurozone zal verlaten.’

De Dow Jones verloor 2 procent tot 17.596,35 punten. Daarmee staat de index onder het peil van begin dit jaar. Onderaan de index bengelde Goldman Sachs met een verlies van 2,6 procent tot 207,65 dollar. Ook bij de S&P500-index woog het verlies van een financieel aandeel zwaar door. De index verloor 2,1 procent tot 2.057,64 punten. Dat kwam vooral op rekening van Bank of America. Die grootbank zakte met 3 procent naar 16,89 dollar.

Veel forsere verliezen waren er voor het nieuwe beursbedrijf Seres Therapeutics. Dat farmabedrijf debuteerde vrijdag spectaculair op Wall Street. Het aandeel won toen 87 procent. Van het goede te veel, oordeelden de beleggers gisteren. Ze stuurden het aandeel weer26,1 procent lager naar 38 dollar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud