IBA gunt aandeelhouders fors dividend

IBA-CEO Olivier Legrain ©Dieter Telemans

De specialist in kankerbestrijding laat het gros van de meerwaarde op de verkoop van IBA Molecular naar de aandeelhouders vloeien.

IBA , de wereldmarktleider in protontherapiesystemen voor de bestrijding van kanker, laat zijn aandeelhouders volop meegenieten van een sterk boekjaar 2015.

Naast de klassieke dividendpolitiek - een derde van de recurrente winst - laat de groep ook het gros van de meerwaarde op de verkoop van IBA Molecular naar de aandeelhouders vloeien. IBA casht 62 miljoen op de verkoop van dat laatste probleemdossier, goed voor een meerwaarde van ongeveer 30 miljoen.

De meerwaarde vertaalt zich in een dividend van bruto 1,39 euro per aandeel, 8 keer meer dan de 0,17 euro over het boekjaar 2014 en bij de huidige beurskoers goed voor een rendement van bijna 4 procent bruto.

49%
Met zijn 38 geïnstalleerde protontherapiecentra heeft IBA een wereldmarktaandeel van 49 procent.

De balans kan zo'n uitkering vlotjes aan: de 41 miljoen euro die IBA uitkeert is kleiner dan de 50 miljoen nettocash die het Waals-Brabantse bedrijf per 31 december op de rekening had. Die cash is exclusief de verkoop van IBA Molecular.

IBA kondigt het dividend samen met de sterke jaarresultaten over 2015 aan. De bedrijfswinst steeg met 29 procent naar 29,5 miljoen euro, bij een 23 procent hogere omzet van iets meer dan 270 miljoen. De nettowinst ging dankzij de meerwaarde 152 procent hoger naar 61,2 miljoen euro of 2,10 euro per aandeel.

Die cijfers vormen geen verrassing: de kankerspecialist had in februari al voorlopige cijfers gegeven en daarbij meteen ook te kennen gegeven tegen 2018 op een verdubbeling van de bedrijfswinst te mikken.

Orderboek

Dat IBA zo'n langetermijnprognose kan geven, heeft het bedrijf te danken aan de intussen indrukwekkende 'geïnstalleerde basis' van protontherapiesystemen. Die zijn voor de komende tien à vijftien jaar goed voor een orderboek van 575 miljoen euro aan onderhoudscontracten, 23 procent meer dan eind 2014. IBA verkocht al 38 protontherapiecentra, bijna de helft van alle geïnstalleerde centra in de wereld.

Het orderboek voor protontherapiesystemen is intussen aangedikt tot 332 miljoen euro, 30 procent meer dan een jaar eerder. Sinds het najaar van 2014 trekken IBA en de Nederlandse reus Philips samen de boer op om protontherapiesystemen wereldwijd commercieel te promoten, wat de Waals-Brabanders recentelijk een doorbraak in Zuid-Amerika opleverde.

IBA krikte zijn omzet en orderboek ook op met de compactere ProteusOne-centra. Die kosten nog altijd zo'n 20 miljoen euro, maar zijn goedkoper en vlotter te installeren dan de klassieke centra.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud