Merck investeert in concurrent van Thrombogenics

Patrik De Haes, CEO Thrombogenics ©Emy Elleboog

De Amerikaanse farmareus neemt een belang van 10 procent in biotechbedrijf Kalvista, dat net als Thrombogenics een medicijn voor de oogziekte DME ontwikkelt.

Merck trekt de buidel helemaal open voor een samenwerking met Kalvista. Merck betaalt 9 miljoen dollar voor een belang van net geen 10 procent in het biotechbedrijf. Daarbovenop legt het nog eens 37 miljoen dollar op tafel om de rechten op een potentieel oogmedicijn binnen te halen. 

Dat medicijn is gericht op de behandeling van DME (diabetisch macula-oedeem), een oogziekte die - zoals de naam al doet vermoeden - vaak voorkomt bij diabetespatiënten. Naar schatting 30 procent van patiënten die al 20 jaar aan diabetes lijden, krijgt met de ziekte en zijn symptomen (wazig, troebel, en dubbel zicht) af te rekenen. 

Als het medicijn van Kalvista alle komende onderzoeksstappen met succes doorloopt en op de markt komt, heeft Kalvista zicht op minstens 715 miljoen dollar extra inkomsten van partner Merck.

Het onderzoek heeft al aangetoond dat het middel werkt bij dieren en geen onoverkomelijke neveneffecten heeft bij de mens. Een fase 2-studie waarin de werking op patiënten voor het eerst getest zal worden, gaat op korte termijn van start.

Thrombogenics

Ook het Leuvense Thrombogenics doet onderzoek naar een gelijkaardig medicijn (codenaam THR149) dat via eenzelfde mechanisme de ziekte aanpakt.

Thrombogenics zal het in de eerste helft van volgend jaar voor het eerst op mensen testen. 'Deze deal is goed nieuws voor ons. Het is een teken dat de ‘pathway’ die ook wij volgen voor de behandeling van DME interessant is. En concurrentie is geen probleem. De markt is groot genoeg, en het zou eerder een probleem zijn mocht er niemand anders mee bezig zijn', aldus woordvoerder Wouter Piepers.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content