Moury Construct bestaat voor 77 procent uit cash

Een realisatie van Moury Construct ©Moury Construct

Het Waalse bouwbedrijf Moury Construct boekte in het eerste halfjaar een 3,5 procent hogere omzet. De kaspositie dikte aan tot 105,92 euro per aandeel, omgerekend 77 procent van de beurswaarde.

Het bouwbedrijf van de familie Moury klokte het eerste halfjaar af met een omzet van 50,4 miljoen euro. Dat zorgde voor een stijging van de bedrijfswinst met 1,4 procent tot 2,83 miljoen.

De cashflows doen het riante spaarboekje van het bedrijf almaar verder aandikken. De netto kaspositie steeg tegenover eind december met 8,8 miljoen euro tot 42 miljoen. Dat is omgerekend 105,92 euro per aandeel, ofwel 77,3 procent van de huidige beurswaarde.

Alleen het biotechbedrijf Thrombogenics heeft na de verbrekingsvergoeding van Alcon deze week nog meer cash op zijn balans tegenover zijn marktwaarde. Bij het biotechbedrijf tekent de cash voor 92 procent van de beurskapitalisatie, maar Thrombogenics verbrandt dan ook cash terwijl bij Moury er ieder jaar bij komt.

Die grote cashpositie zorgt echter voor een negatieve verrassing op het onderste lijntje van de resultatenrekening van Moury construct. Omdat cash zo goed als niets opbrengst, daalden de financiƫle inkomsten fors, waardoor de nettowinst met 30,9 procent zakt tot 1,56 miljoen euro.

Het orderboekje is met 124 miljoen euro goed gevuld, waardoor het bedrijf uitgaat van een gelijkaardig operationeel resultaat als vorig jaar, echter zonder rekening te houden met een lager financieel resultaat. Op de werven loopt alles naar wens, meldt het management nog. Moury werkt voor veel Waalse overheidsprojecten, zoals de politie-academie van Namen en de renovatie van gebouwen van de universiteit van Luik.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect