Nasdaq sluit voor het eerst boven 11.000 punten

©Bloomberg

De Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq sloopt de kaap van 11.000 punten. CBSViacom wordt gered door de streamingdienst.

De Amerikaanse beurzen openden donderdag slap, maar eindigden sterk. De Dow Jones won 0,7 procent. De Nasdaq Composite steeg 1 procent en sloot voor het eerst boven 11.000 punten, op 11.106 punten om precies te zijn. Beleggers rekenen op een verse batterij stimulus vanuit het Amerikaanse Congres.

Facebook

Alle grote techreuzen zochten alweer hogere horizonten op. Deze keer was de grootste winst voor Facebook . Het aandeel schreef er bijna 7 procent bij.

Het mediaconcern ViacomCBS profiteerde van beter dan verwachte kwartaalcijfers en won ruim 3 procent. De omzet viel 12 procent terug in het tweede kwartaal door de druk op de advertentie-inkomsten en de winst halveerde, maar analisten hadden een grotere impact van Covid-19 verwacht.

Streaming

ViacomCBS is erin geslaagd de impact te milderen door te bouwen aan een streamingdienst. De inkomsten uit streaming en digitale video stegen met een kwart tot een half miljard. De streamingdienst CBS All Access wordt begin 2021 geherlanceerd met een nieuwe naam.

Tegen een maandelijks tarief (5,99 dollar met reclame, 9,99 dollar zonder) biedt de dienst toegang tot 30.000 tv-afleveringen en films (Nickelodeon, MTV, Paramount Pictures). CBS wil zich als streamingdienst onderscheiden door ook livesportwedstrijden aan te bieden en lokale nieuwsuitzendingen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud