Nederlandse 'beurspokeraar' rukt op bij Ablynx

©ablynx

In nog geen jaar tijd heeft de vastgoedondernemer Aat van Herk meer dan 10 procent van de Gentse biotechspecialist verworven.

De Nederlandse investeringsgroep Van Herk Investments B.V. bezit nu meer dan 10 procent van het kapitaal van Ablynx . Dat maakte de biotechnologiegroep deze morgen bekend.

Van Herk Investments is het beleggingsvehikel van Adrianus 'Aat' Van Herk. Die Nederlander die fortuin verwierf met vastgoed rukt in snel tempo op in het kapitaal van de Gentenaars. Vorig jaar in juni kwam Van Herk voor het eerst op de radar door de eerste meldingsdrempel van 3 procent van het kapitaal te overschrijden, twee maanden later ging hij boven 5 procent.

En nu is de man die De Volkskrant als 'de beste beurspokeraar' omschrijft met 6,15 miljoen aandelen of 10,07 procent van het kapitaal Ablynx' grootste aandeelhouders geworden. Fidelity - een Amerikaanse fondsengigant die in zijn eentje twee keer groter is dan de Brusselse beurs - wordt met 9,14 procent naar plaats twee teruggewezen.

Meteen een motie van vertrouwen die kan tellen. Ablynx heeft er een erg woelig 2016 op zitten na het afhaken van de Amerikaanse partner AbbVie bij het onderzoek naar een potentieel reumamiddel. Dit jaar leggen beleggers echter hun hoop in caplacizumab, een potentieel middel tegen de zeldzame bloedziekte TTP.

Van Herk Investments maakt deel uit van de Van Herk Groep, die zich voornamelijk met vastgoed in Nederland bezighoudt. De investeringsportefeuille richt zich op vastgoed, projectontwikkeling, energie, financiĆ«le dienstverlening en biotech. Van Herk omschrijft zich als een betrokken investeerder op lange termijn. De groep bezit in de biotechsector ook belangen in Galapagos en Argen-X.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect