Nieuw uitstel voor herstart Australische Nyrstar-smelter

Het station van Port Pirie met op de achtergrond de oude en nieuwe (in wit) smelter van Nyrstar. ©Meike Wijers

De 'onvoorziene productieonderbreking' bij de smelterij van Nyrstar in Australië houdt aan. De start is opgeschoven naar de laatste week van juli.

Het slechte nieuws over Nyrstar blijft maar binnenkomen. In een persbericht zegt de zinkgroep dat ze nogmaals overmacht moet inroepen voor haar smelterij in het Australische Port Pirie.

De problemen in Port Pirie begonnen eind mei toen de productie onverwacht moest worden stilgelegd door verschillende technische defecten. In een persbericht op 10 juni zei het bedrijf dat een herstart tegen het einde van juni mogelijk moest zijn. Maar op 28 juni stelde Nyrstar de verwachtingen voor een herstart uit naar de tweede week van juli.

Weer vertraging

En dinsdagmorgen laat het bedrijf weten dat de heropstart pas voor de laatste week van juli zal zijn. De vennootschap herhaalt nog maar eens dat de productieonderbreking een materiële negatieve impact zal hebben op de productie van de smelter in Port Pirie en op de onderliggende brutobedrijfswinst (ebitda). Hoe groot de impact is, is Nyrstar nog aan het berekenen. 

Nyrstar is sinds kort bijna volledig in handen van de Nederlandse grondstoffenhandelaar Trafigura. Daardoor heeft de kleine belegger zijn inleg in het aandeel bijna volledig kwijtgespeeld.

Op 31 juli komt de zinkgroep met de resultaten voor het eerste halfjaar en met een update over de productieproblemen. 

De handel in het aandeel is nog steeds geschorst.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud