Resilux gaat opnieuw eigen aandelen inkopen

Co-ceo's en broers Dirk (rechts) en Peter De Cuyper van Resilux. ©BELGA

De petflessenfabrikant start op 1 november een inkoopprogramma van maximaal 2,5 miljoen euro.

Via een financiële tussenpersoon zal Resilux maximaal 20.000 aandelen kopen, voor maximaal 2,5 miljoen euro. Het programma loopt zes maanden. Resilux wil met het inkoopprogramma de beschikbare geldmiddelen afbouwen.

1%
Met de inkopen kan Resilux 1 procent van zichzelf verwerven.

Er zijn 2,03 miljoen aandelen Resilux in omloop. De groep uit Wetteren kan dus een bijkomend belang van bijna 1 procent van zichzelf verwerven. Resilux bezit al 0,86 procent eigen aandelen, nadat een vorig inkoopprogramma begin september was afgelopen. Resilux spendeerde toen 2,27 miljoen euro aan 17.500 stukken. Gemiddeld betaalde het bedrijf 130 euro per aandeel.

Resilux wil minstens een deel van de ingekochte aandelen nadien vernietigen. Dat komt ten goede aan alle aandeelhouders, want de winst per overblijvend aandeel stijgt. Het bedrijf kan ook een deel van de aandelen bijhouden voor de ontwikkeling van een optieplan voor het management.

Groeiende populariteit

De inkoop van eigen aandelen wint aan populariteit bij de kleine en middelgrote Belgische bedrijven. Vorig jaar kochten de ondernemingen op de Brusselse beurs voor net geen 3 miljard euro eigen aandelen in, leert een onderzoek dat de redactie eerder voerde. De jaren voordien kwam de teller uit op nog geen 2 miljard euro.

Deze week meldde de oliereder Euronav dat hij vorig kwartaal 420.000 eigen aandelen kocht, goed voor 4 miljoen dollar. De holding D’Ieteren kondigde eind augustus aan dat ze 150 miljoen euro aan zichzelf zal spenderen. De IT-groep Econocom verwierf sinds eind juni 2,3 miljoen eigen aandelen en bezit daardoor al 7,7 procent van zichzelf. Vooral de voorbije weken voerde Econocom de inkopen fors op. Ook erg kleine bedrijven als Smartphoto  en Softimat kopen gretig eigen stukken in.

Door de lage rente zien analisten de inkoopoperaties nog toenemen. Cash aanhouden op de balans kost geld, en kredieten aangaan kan voor solide bedrijven tegen bodemrentes. Vorig jaar scoorden de 20 grootste inkoopkampioenen van de Brusselse beurs gemiddeld 14 procentpunten beter dan de Bel20.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud