Robinhood gaat 'All American' met Super-Bowl-reclame

©AFP

'Je bent een geboren belegger', klinkt het in het spotje dat miljoenen Amerikanen zondagavond te zien krijgen.

De even populaire als controversiële gratis beleggingsapp Robinhood zal zondagavond ongeveer elke Amerikaanse huiskamer bereiken met een reclamespotje van 30 seconden tijdens de Super Bowl. Die hoogmis van het American football is als het belangrijkste Amerikaanse sportevent van het jaar sinds jaar en dag de heilige graal van grote adverteerders als Budweiser.

We are all investors | Robinhood

Robinhood is ondanks de hype voor het gros van de Amerikanen nog een ver-van-mijn-bedshow. En dus probeert de app om op een moment dat heel het land met een 'Bud' voor de buis zit de kijker te charmeren met een democratische 'iedereen belegger'-boodschap. 'Je moet geen belegger worden, je bent een geboren belegger', luidt het.

Robinhood slaagt er almaar beter in een groter publiek aan het beleggen te krijgen, want het bedrijf groeit als kool. Alleen al in de voorbij week hebben Amerikanen de app 600.000 keer gedownload. Dat komt mede door de belofte van het bedrijf dat klanten 'gratis' kunnen beleggen. Al kan de app die belofte alleen waarmaken door de klantendata te vermarkten op Wall Street, wat vloekt met het imago van 'de app voor de kleine man'.

GameStop-zeepbel geknapt?

De app werd populair tijdens de pandemie, toen vooral relatief jonge beleggers opgesloten in hun kamer uit pure verveling begonnen te beleggen, waardoor aandelen als Tesla de hoogte in werden gestuwd. Het leger nieuwe beleggers, ook wel Robinhoods genoemd, koopt het liefst hippe aandelen zoals Tesla , Apple en Zoom .

De jongste tijd komen de Robinhoods almaar vaker negatief in het nieuws doordat particuliere beleggers zich op forums als Reddit verenigen en massaal matig presterende ondernemingen oppikken die veel geshort worden. Het gevolg was een zeepbel in onder meer het aandeel GameStop die nu lijkt leeg te lopen.

O ja, de finale van de Super Bowl gaat tussen de Kansas City Chiefs en de Tampa Bay Buccaneers met de onvermijdelijke Tom Brady.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud