Advertentie
Advertentie

Russen kopen belang in Bone Therapeutics

©Bone Therapeutics

Het Waalse biotechbedrijf Bone Therapeutics lanceert een kapitaalverhoging van minstens 8 miljoen euro.

Het Russische farmabedrijf Pharmstandard, net als de investeringsmaatschappijen SRIW (Waalse overheid) en FPIM (federale overheid) zijn van plan een deel van de miljoenen voor hun rekening te nemen. Daarmee heeft Bone Therapeutics al 4 van de 8 miljoen euro virtueel op zak.

Indien de vraag naar de aandelen groot is, kan het bedrag verder opgetrokken worden. De uitgifteprijs van de nieuwe aandelen ligt nog niet vast. Dat zal pas duidelijk zijn bij afsluiting van de transactie.

Eerder deze week kondigde Bone Therapeutics, gespecialiseerd in celtherapie, al een samenwerking aan met Cellthera Pharm, een dochtervennootschap van Pharmstadt.

Dankzij de kapitaalinjectie krijgt Bone extra ademruimte. Er zijn nu voldoende middelen om het onderzoek en andere activiteiten tot eind 2018 te financieren. Dat betekent meteen ook dat Bone de komende maanden opnieuw op pad zal moeten gaan om bijkomende miljoenen te verzamelen.

Bone is bezig met de ontwikkeling van Allob, een allogeen celtherapieplatform voor verschillende aandoeningen. Allob wordt getest in twee fase 2-onderzoeken, respectievelijk voor botbreuken die traag genezen en voor 'spinal fusion', het aan elkaar bevestigen van ruggenwervels. Het andere platform, Preob, wordt in fase 3 getest voor osteonecrose van de heup. In de tweede helft van 2018 verwacht Bone interimresultaten van dit onderzoek.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud