SABMiller verdedigt zich met besparingsmes

Alan Clark, de CEO van SABMiller ©Bloomberg

De brouwer belooft de besparingen te verdubbelen en hoopt zo uit de handen van AB InBev te blijven.

Wat is het best mogelijke wapen in de strijd tegen de meester-saneerder die AB InBev -CEO Carlos Brito is? Zelf het saneringsmes bovenhalen. Dat doet SABMiller deze ochtend. De Brits-Afrikaanse bierreus belooft zijn kostenbesparingen te verdubbelen: tegen 2020 moet meer dan 1 miljard dollar weggesneden zijn, het dubbele van de 500 miiljoen die CEO Alan Clark vorig jaar beloofde. 

'Ook al zijn we al een heel efficiënt bedrijf, we blijven overlappingen tussen onze markten verwijderen en expertise zoals aankopen onder één dak brengen', stelt Clark nu. Hij belooft tegen 2020 90 procent van de inkopen centraal te verrichten, tegenover 69 procent nu. Meer op de kleintjes letten bij de inkopen moet 70 procent van de beloofde extra 550 miljoen dollar besparingen opleveren, de resterende 30 procent moet bij de productie en distributie gevonden worden. 

Daarmee gaat het charmeoffensief tegenover de aandeelhouders van SABMiller crescendo. Donderdag nog riep Carlos Brito de aandeelhouders van SABMiller op hun 'ongeloofwaardige' raad van bestuur te negeren en zich achter het AB InBev-bod van 42,15 pond per aandeel te scharen.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud