Advertentie

Shurgard haalt 300 miljoen op met groene obligaties

De magazijnen van Shurgard zijn herkenbaar aan het vuurtorentje. ©Wim Kempenaers

De verhuurder van zelfopslagmagazijnen Shurgard springt op de groene trein en geeft voor 300 miljoen euro ‘green bonds’ uit.

Groene obligaties zijn al geruime tijd een populair middel om geld op te halen. Ook Shurgard , dat zijn netwerk van magazijnen voor zelfopslag in Europa gestaag uitbouwt, maakt er nu gebruik van. Het bedrijf geeft voor 300 miljoen euro ‘senior unsecured green notes’ uit.

De obligaties hebben een looptijd van tien jaar en bieden een coupon van 1,24 procent. Hoewel ze in euro worden uitgegeven, werden ze via een Amerikaanse private plaatsing verkocht.

1,24%
rentevoet
De obligaties op tien jaar bieden een coupon van 1,24 procent aan.

De interesse was bijzonder groot, zegt Shurgard in een persbericht. Het aanbod was sterk overingeschreven. De interesse kwam van institutionele partijen in Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Europa.

Shurgard gaat de opbrengst gebruiken om een bestaande obligatielening van 100 miljoen euro die op 24 juli vervalt te herfinancieren. Daarnaast wordt het geld aangewend om andere ‘groene initiatieven’ te financieren ter ondersteuning van de groei van Shurgard.

Marc Oursin, de CEO van Shurgard, wijst erop dat zijn bedrijf met deze groene uitgifte zijn balans versterkt. ‘Wij zijn blij met het succes van deze transactie en we verkeren in een zeer sterke positie om te groeien samen met het wereldwijde economisch herstel’, klinkt het in het persbericht.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud