Smartphoto in trek bij grootaandeelhouders

Etienne Kaesteker. ©Photo News

De fotodienstengroep Smartphoto is begeerd. Marc Coucke en de kledingondernemer Etienne Kaesteker trekken de jongste weken hun belangen stelselmatig op.

Van grote verschuivingen in het kapitaal van Smartphoto is (voorlopig?) geen sprake, maar zowel Kaesteker als Coucke kopen de jongste weken kleine pakketjes aandelen van de fotodienstengroep in de markt op. Dat blijkt uit de insidermeldingen bij de beurswaakhond FSMA. De aankopen gebeuren via hun respectievelijke vennootschappen Shopinvest en Alychlo.

Kaesteker legde de jongste weken via een tiental transacties de hand op 84.000 Smartphoto-aandelen voor bijna 211.000 euro. Smartphoto - vroeger bekend onder de naam Spector - is een oude participatie van de ondernemer achter de uitbouw van de kledingketen E5 Mode. Hij bouwde ruim vijf jaar geleden een participatie van meer dan 5 procent op. Zijn belang bedraagt intussen 17,25 procent.

Ook Coucke was de jongste weken actief. Hij deed drie aankopen voor bijna 300.000 euro. Eind oktober was al gebleken dat hij zijn belang in de fotodienstengroep druppelsgewijs optrekt.

Coucke stapte een jaar geleden in Smartphoto. Hij kocht aanvankelijk een belang van 3,5 procent, omdat hij brood zag in het ‘mooi e-commerceverhaal’. Begin dit jaar trok hij dat op naar 12,53 procent. Intussen zit hij al aan 14,4 procent. Smartphoto is een van zijn vijf beursfavorieten voor 2017. Voorlopig schittert het aandeel evenwel niet. Het verloor dit jaar tot zover 1,5 procent van zijn waarde.

De andere referentieaandeelhouders van de fotodienstengroep zijn Philippe Vlerick (17,8%) en de familie Rolin Jacquemyns (5%). Zij handelden onlangs niét in Smartphoto-aandelen.

Smartphoto was jarenlang verlieslatend en werd geplaagd door herstructureringen - denk maar aan de retaildochter Photo Hall. Die moeilijke periode heeft Smartphoto verteerd. Het sloot de jongste jaren af met winst en ging vorig jaar zelfs op overnamepad. Met de aankoop van Webprint werd het in één klap een derde groter. De synergieën uit die deal geven de financiële cijfers van Smartphoto een duw in de rug.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content