Sofina verkoopt belang in Eurazeo

Eurazeo heeft onder meer een belang in autoverhuurder Europcar. ©Europcar

De holding rond de familie Boël bouwt zijn belang van 5 procent in de Franse groep af.

Sofina, de holding rond de familie Boël, verkoopt zijn belang van ongeveer 5 procent in Eurazeo. Tegen de slotkoers dinsdag van 61,61 euro is dat pakket 215 miljoen euro waard. Sofina verkoopt de aandelen via een private plaatsing bij institutionele beleggers.

Eurazeo zelf neemt alvast 1 miljoen van de 3,5 miljoen te verkopen aandelen voor zijn rekening, dit in het kader van een inkoopprogramma van eigen aandelen. Het is afwachten hoeveel de korting bij de plaatsing zal bedragen, maar bij een discount van 5 procent vangt Sofina nog altijd een kleine 205 miljoen euro.

Het Franse Eurazeo is vooral actief in toerisme, met hotelgroep Accor en autoverhuurbedrijf Europcar als belangrijke participaties. Accor had in 2016 last van de aanslagen in Frankrijk en België, terwijl Europcar sinds een beursgang in 2015 ook van zijn pluimen had gelaten. Beide bedrijven kwamen recent opnieuw in de gratie van beleggers, wat ook afstraalt op de koers van Eurazeo. Het aandeel heeft er sinds eind november 2016 een klim van ruim 20 procent opzitten en was volgens analisten stilaan duur aan het worden. De verkoop is zo meteen een indicatie van de snellere rotatie in de portefeuille van Sofina.

Het 119 jaar oude Sofina liet onlangs nog van zich spreken door als een van de vroege investeerders in Snap langs de kassa te passeren bij de beursgang van de berichtenapp. Sofina investeert al jaren in Silicon Valley via durfkapitalisten als Lightspeed en Sequoia.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud