Tack koopt voor 10 miljoen euro Tessenderlo's

Luc Tack. ©Reporters / GYS

Luc Tack heeft maandag via zijn persoonlijk vehikel voor afgerond 10 miljoen euro Tessenderlo-aandelen aangekocht.

Luc Tack is een regelmatige aankoper van Tessenderlo-aandelen. Meestal gebeurt dat via Verbrugge, een dochterbedrijf van Picanol . De Ieperse weefmachineproducent is op zijn beurt voor 89,5 procent in handen van Tack. 

Maandag kocht Tack via zijn eigen vehikel Symphony Mills 400.000 aandelen tegen 24,50 euro per stuk. Dat is goed voor een investering van 9,8 miljoen euro, of 0,9 procent van de uitstaande aandelen.

61 procent
Stemrechten
Luc Tack heeft meer dan 61 procent van de stemrechten in Tessenderlo in handen.

Tack versterkt zijn greep op het chemiebedrijf. Sinds begin dit jaar heeft Tack volgens een berekening van De Tijd - rechtstreeks en onrechtstreeks - 475.067 aandelen gekocht voor een totaalbedrag van 12,1 miljoen euro. Ter vergelijking: vorig jaar kocht hij voor bijna 63 miljoen euro.

Volgens de recentste informatie die Tessenderlo op zijn website plaatst, heeft Tack via Verbrugge en Symphony Mills samen, meer dan 61 procent van de stemrechten in handen.

Vinkenslag

In een reactie in De Tijd naar aanleiding van de resultaten liet Tack omfloerst verstaan dat hij opnieuw op vinkenslag lag om zijn belang in Tessenderlo op te drijven. Tack heeft een maand lang niet gekocht: tijdens de silent period vier weken voor de resultaten, die toevallig samenviel met de forse beursuitschuiver als gevolg van de coronacrisis.

Tack kwam pas midden 2013 in beeld bij Tessenderlo. Hij kocht toen met Picanol een belang van 26,7 procent en legde daarvoor 192 miljoen euro op tafel of 22 euro per aandeel. Dat belang heeft hij gaandeweg opgedreven, voornamelijk gebruikmakend van de cash die Picanol oplevert. 

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud