Thrombogenics start studie met nieuw oogmedicijn

Patrik De Haes, CEO Thrombogenics ©Tim Dirven

Het biotechbedrijf vuurt zijn tweede schot af, met de bedoeling oogaandoeningen bij diabetici te behandelen.

Thrombogenics gaat de werkzaamheid van het experimenteel medicijn THR-317 testen op 50 patiënten die lijden aan diabetische retinopathie. De eerste patiënt is intussen de behandeling - bestaande uit drie injecties - gestart. De resultaten van de studie worden begin volgend jaar verwacht. 

Diabetische retinopathie is dé focus van Thrombogenics 2.0. Het is een belangrijke oorzaak van gezichtsverlies en zelfs blindheid bij diabetici. THR-317 is het tweede ijzer dat Thrombogenics in de strijd gooit om de ziekte aan te pakken.

Tweede leven voor Jetrea

Het eerste is nota bene ocriplasmine. Inderdaad, hetzelfde middel dat het bedrijf al op de markt heeft - onder de naam Jetrea -voor een andere oogziekte maar commercieel geen potten breekt. Of ocriplasmine nuttig is voor diabetische retinopathie, zal in de tweede helft van dit jaar duidelijk worden. 'Dat wordt de eerste grote afspraak voor het nieuwe Thrombogenics', zei CEO Patrik De Haes eerder. 

Vier doelkansen

Thrombogenics heeft, buiten de twee medicijnen die het test op mensen, nog twee andere potentiële middelen op het schap liggen. Bedoeling is met de vier medicijnen - 'onze vier doelkansen' - de ziekte in verschillende stadia en op verschillende manieren te behandelen.  Het is een snel groeiende markt met veel concurrenten: giganten zoals Genentech/Roche en Regeneron, maar ook tal van kleinere spelers.

Beleggers hebben de voorbije maanden de interesse in Thrombogenics verloren. De beurswaarde bedroeg maandagavond amper 93 miljoen euro, amper meer dan de cashpositie (88 miljoen euro eind oktober) van het bedrijf. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud