opmerkelijk

VGP wordt huisbaas van Amazon

©EPA

De e-commercereus Amazon strijkt neer in Frankenthal, de Duitse logistieke draaischijf van de Belgische vastgoedontwikkelaar VGP.

Dat het jongste verdeelcentrum van de Amerikaanse webwinkel Amazon in het Duitse Frankenthal komt, weten we sinds eind vorige week

Nu blijkt die logistieke draaischijf - een beetje - Belgisch te zijn: Frankenthal wordt immers ontwikkeld door de Belgische vastgoedontwikkelaar VGP. De oplevering is gepland voor eind 2017.

Referentie

Financiële details voor het 60.000 m² grote magazijn geeft VGP niet vrij, maar het moge duidelijk zijn dat een huurder als Amazon een referentie is die kan tellen. 'We zijn erg blij Amazon te kunnen verwelkomen in ons VGP Park in Frankenthal', zegt CEO Jan Van Geet.

De vastgoedontwikkelaar focuste initieel op Centraal- en Oost-Europa, maar verschoof al enkele jaren met succes de klemtoon op Duitsland als belangrijkste groeimotor. Een sterke expansie die een turbo heeft gezet op de beurskoers : die is dit jaar ruim verdubbeld.

Frankenthal is één van de belangrijkste knooppunten in het zuidwesten van Duitsland. Het logistieke park bevindt zich zowel in de buurt van de snelweg A61, een belangrijke verbindingsroute richting Nederland, als van de snelweg A6, de belangrijkste verkeersader richting Frankrijk. 

De Limburgse transportreus H. Essers heeft via de overname van de Duitse sectorgenoot Kamman een uitvalsbasis in Frankenthal.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud