Van Malderen casht op hoogvlieger VGP

Bart Van Malderen, CEO van Drylock ©Dieter Telemans

Bart Van Malderen is van plan zijn belang in de specialist in logistiek vastgoed in versneld tempo af te bouwen. De ondernemer kan de cash goed gebruiken voor de ambitieuze expansie van luierfabrikant Drylock.

Bart Van Malderen is met 43 procent de grootaandeelhouder van de specialist in logistiek vastgoed VGP .

Concreet komt er een openbaar aanbod waarbij Van Malderen een deel van zijn participatie verkoopt. De opbrengst vloeit naar Van Malderen zelf, die de cash meer dan waarschijnlijk zal gebruiken om de ambitieuze expansie van luierfabrikant Drylock te financieren. Hij zegt wel van plan te zijn 'een aanzienlijke participatie' te willen behouden en in de raad van bestuur te blijven zetelen. 

Echt verrassend is de aankondiging van VGP niet. Van Malderen verkocht in maart al een deel van zijn belang en de timing zit ook goed: de beurskoers van VGP nam het voorbije jaar een hoge vlucht, mede dankzij een nieuwe groeimarkt in Spanje en een tot de verbeelding sprekend contract met Amazon in Duitsland. 

Niet alleen Van Malderen wil een deel zijn belang verkopen. Ook CEO Jan Van Geet, die nu 38 procent controleert, is dat van plan. Hij wil wel boven 30 procent blijven. Dat is voor de overnamewetgeving een belangrijke drempel: wie onder 30 procent zakt, kan potentieel verplicht worden een bod op alle aandelen uit te brengen als hij later weer boven 30 procent uitstijgt. 

Bokkensprongen

Voor de verhandelbaarheid van het aandeel is de deal welkom: nu is slechts 10 procent van het aandelenkapitaal niet in vaste handen.

Daardoor maakt de beurskoers vaak bokkensprongen: zo sprong het aandeel na de publicatie van sterke halfjaarcijfers op 22 augustus eerst op twee dagen liefst 25 euro of liefst 37 procent hoger naar een tussentijdse piek van 92 euro op 24 augustus, om vervolgens weer 17 euro of 18 procent terug te vallen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud