Advertentie
Advertentie

Vijfde Belgische biotechparel zoekt notering over de oceaan

©Christopher Galluzzo / Nasdaq

Ablynx smeedt het ijzer terwijl het heet is. Maandagochtend katapulteerden goede testresultaten de beurskoers, ’s avonds trapten de Gentenaren hun beursgang in New York af.

Gewapend met sterke testresultaten steekt Ablynx de Atlantische Oceaan over. Caplacizumab, het potentiële middel tegen de zeldzame bloedziekte TTP, zit in de laatste rechte lijn richting commercialisering. Nadat verscheidene grote farmapartners in het verleden hadden afgehaakt, wil Ablynx voor het middel de laatste stap zelf financieren. Daarvoor heeft het niet noodzakelijk vers geld nodig - eind juni stond er 204,5 miljoen euro op de bank. Toch zet het net nu een kapitaalronde in de steigers.

De Nasdaq-beurs is het mekka van de biotechsector. ‘Daar zitten investeerders met het geduld, de kennis en het kapitaal dat een biotechbedrijf nodig heeft’, zegt Tim Van Hauwermeiren, CEO van Argenx, een Gents biotechbedrijf. ‘Zeker als je zelf je product naar de markt wilt brengen.’ Argenx maakte de sprong naar de Nasdaq in mei en trad zo in de voetsporen van Galapagos, Celyad en Tigenix.

Als Amerikaanse fondsen beslissen in te stappen, mogen kleine beleggers in België dat zien als een teken van vertrouwen.
Tim Van Hauwermeiren
CEO ArgenX

Gespecialiseerde investeerders met diepe zakken bieden de financiering die de biotech nodig heeft. Het onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen is per definitie verlieslatend en de weg is vaak lang. ‘De fondsen die nu onze grootste aandeelhouders zijn, weten dat we in de toekomst meer geld nodig zullen hebben en zijn bereid de volgende financiering te trekken’, zegt Van Hauwermeiren.

Rudi Mariën, een grootaandeelhouder in tal van Belgische biotechbedrijven, liet zich onlangs sceptisch uit over het geduld van Amerikaanse geldschieters. Volgens hem zijn velen uit op ‘snel gewin en zekerheid’. Biotechbedrijven die in de VS geld willen ophalen, zouden eerst overtuigende geloofsbrieven moeten voorleggen om op geld te kunnen rekenen.

Bij Ablynx zit dat wel snor. Na de nieuwe resultaten van zijn belangrijkste geneesmiddel stuurden beleggers het bedrijf ruim een kwart hoger. Daarnaast voert Ablynx klinisch onderzoek naar nog acht andere kandidaat-medicijnen. Bij sommige sectorgenoten steunt de beurskoers op het verwachte succes van slechts één product.

©Mediafin

Hoe groter de vraag naar Amerikaanse Ablynx-aandelen, hoe meer de Belgische Ablynx-aandelen zullen verwateren. De toekomstige winst moet immers over meer aandelen verdeeld worden. Maar in dat scenario is dat geen ramp. Als Ablynx zijn ambitie waarmaakt om tegen midden volgend jaar zijn eerste product te lanceren, zal het bedrijfsresultaat een drastische metamorfose ondergaan.

Bij Argenx schoot de koers omhoog op de eerste dag van de Nasdaq-notering. Argenx doet net als Ablynx onderzoek met antilichamen van kameelachtigen. Het bedrijf haalde 115 miljoen dollar op en kan de beursgang een klinkend succes noemen.

‘Nasdaq voegde een keurmerk toe’, blikt Van Hauwermeiren terug. ‘De fondsen die daar investeren hebben de wetenschappelijke brainpower in huis om onze resultaten nog beter te analyseren. Als zij beslissen in te stappen, mogen kleine beleggers uit België dat beschouwen als een teken van vertrouwen.’

Ook niet-biotechers zoeken soms vers geld via een notering op Wall Street. De olietankerrederij Euronav zocht er vooral de vele gespecialiseerde fondsen en analisten in de scheepvaart op. Materialise, de Leuvense specialist in 3D-printing, trok naar de Amerikaanse beurs toen de hype rond de technologie een rist sectorgenoten naar daar lokte. Materialise heeft geen notering in Brussel. Het nadeel daarvan is dat slechts één Belgisch beurshuis het aandeel opvolgt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud