Advertentie

WDP haalt vlotjes 200 miljoen op

Het magazijn van WDP voor Barry Callebaut in Lokeren.

De logistieke specialist WDP verkocht voor 200 miljoen euro nieuwe aandelen aan grote beleggers tegen een beperkte korting op de beurskoers.

WDP verkocht woensdagavond aan institutionele beleggers 6,8 miljoen aandelen tegen 29,25 euro per stuk. Daarmee heeft CEO Joost Uwents de beoogde 200 miljoen euro binnen. De historische referentieaandeelhouder, de familie De Pauw, schreef in voor 20 miljoen euro.

De vraag naar de aandelen was drie keer zo hoog als het aanbod, zowel van de bestaande als van nieuwe aandelen.
Mickael Van den Hauwe
Financieel directeur WDP

De intekenprijs is een korting van 3,3 procent tegenover de slotkoers van woensdag. 'De vraag naar de aandelen was drie keer zo hoog als het aanbod, zowel van de bestaande als van nieuwe aandeelhouders', zegt financieel directeur Mickael Van den Hauwe.

De nieuwe aandelen geven recht op de winst vanaf 1 januari 2020, en dus ook op het dividend van 0,80 euro bruto dat wordt uitgekeerd over het boekjaar 2020. Daar is bij sommige kleine beleggers, die in tegenstelling tot de familie De Pauw niet konden intekenen, wat consternatie over. Bij de meeste andere vastgoedgroepen op de Brusselse beurs die een kapitaalverhoging zonder voorkeurrecht doorvoeren, geven de nieuwe aandelen pas recht op het dividend vanaf de datum van de operatie, en wordt de coupon tot die datum voor de bestaande aandeelhouders afgesplitst. WDP volgde echter dezelfde procedure als nu bij zijn kapitaalverhoging van 2019.

Groeiplan

Het verse geld dient om het recent aangescherpte groeiplan 2019-2023 uit te voeren. Het doel is tegen 2023 een portefeuille van 5,5 miljard euro in handen te hebben, of een half miljard euro meer dan gepland.

Concreet komt het erop neer dat de portefeuille van WDP in 2019-2023 met 2 miljard euro zal aandikken. WDP heeft al een investeringsvolume van 1 miljard euro geĆÆdentificeerd, maar ziet 'voldoende mogelijkheden en diepte in de markt voor verdere groei'.

Door de private plaatsing werd de handel in WDP woensdagnamiddag opgeschort. Die werd donderdag hervat. WDP is met een terugval van bijna 3 procent de grootste daler in de Bel20. De beurshuizen ING en Kempen namen de lead in de operatie, ABN AMRO, Belfius Kepler, BNP Paribas en KBC Securities traden op als 'joint bookrunner'.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud