Wall Street: Apple op historisch record

Apple op recordniveau. ©Photo News

Beleggers kijken uit naar de ontmoeting tussen Trump en de Chinese vice-premier. Een analist van Wedbush verhoogt het koersdoel van Apple, dat een nieuw record neerzet.

De Amerikaanse beurzen zetten vandaag mooie plussen neer. De Dow Jones  wint 1,2 procent, de S&P500 gaat 1,1 procent hoger en de Nasdaq  klimt 1,3 procent.

Beleggers zijn vandaag goed gemutst door positief handelsnieuws. De Amerikaanse president Donald Trump zegt dat de handelsbesprekingen met China 'heel goed' verlopen. Vanavond ontmoet Trump de Chinese vice-premier Liu He in het Witte Huis om samen met hem te dineren. Mogelijk dat de twee daarna nog een persconferentie geven met meer informatie. 

De grote techaandelen als Facebook , Amazon , Apple en Alphabet (moeder boven Google) veren met meer dan 1 procent op. 

Ook chipmakers winnen terrein. Micron Technology schiet 2,9 procent hoger, Broadcom pakt een winst van 2,2 procent en Nvidia stijgt met 2,9 procent.

Hoger koersdoel voor Apple

Analist Dan Ives van het beurshuis Wedbush verhoogt zijn koersdoel voor Apple van 245 naar 265 dollar. 

Volgens Ives is Apple TV Plus - de streamingsdienst van de techreus - een grote bedreiging voor Netflix , de huidige koning van het comakijken. Hij wijst erop dat de prijs van het maandabonnement van 4,99 dollar zeer competitief is.

Maar het is niet enkel de lage prijs die Apple tot een gevaarlijke concurrent maakt. De analist stipt ook aan dat de techgigant van plan is om jaarlijks 6 miljard dollar in nieuwe content (series/films etc) te investeren. Hierdoor kan het kijkaanbod flink groeien in de toekomst. 

Ives verwacht dat Apple in de komende drie tot vier jaar 100 miljoen gebruikers aan zich zal binden. Hiermee kan het zo'n 10 procent van de Netflixgebruikers wegnemen. Dat kan zorgen voor een jaarlijkse omzet van 7 tot 10 miljard dollar per jaar.

Apple wint 1,4 procent, Netflix - dat woensdagavond met resultaten komt - stijgt 1,8 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect