Wall Street: GE in vrije val

©EPA

Het slechtste presterende Dow-aandeel, GE, wordt als waardevolste industrieel bedrijf op Wall Street nu onttroond door het beste, Boeing.

Op Wall Street is bij de Dow Jones de rek er uit: de oudste beursbarometer ter wereld zakte 0,1 procent naar 23.409 punten. Een aandeel dat er bij de lancering van de 'Dow Jones Industrial Average' in 1896 al bij was is General Electric .

Maar die industriële trots heeft betere tijden gekend: het strategisch plan dat CEO John Flannery maandag ontvouwde overtuigde niemand wegens niet drastisch genoeg en door de halvering van het dividend is ook de laatste strohalm van beleggers - een royaal dividendrendement van 5 procent - weggevallen. Het aandeel tuimelde nog eens 5,9 procent naar 17,89 dollar. 

De neergang van het conglomeraat is bijzonder pijnljik. Sinds begin dit jaar verloor het aandeel 44 procent, terwijl de Dow Jones 18 procent won. En Boeing maakt de vernedering compleet. De vliegtuigbouwer is met een winst van bijna 70 procent dit jaar de beste presterende Dow-component en onttroont vandaag met een beurswaarde van 155 miljard GE als grootste industrieel bedrijf op Wall Street. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content