Advertentie

Wall Street: LinkedIn op recordkoers

Wall Street vertikte het vrijdag euforisch te worden bij een beresterk jobrapport, omdat het goede nieuws een renteverhoging dichterbij brengt.

Wall Street sloot na een vlakke start met verlies af. De Dow Jones ging 0,3 procent lager naar 17.824 punten, Nasdaq belandde met een gelijkaardig verlies op 4.744 punten. 

Op veel beleggersapplaus kan een op alle fronten sterk jobrapport voor januari dus niet rekenen. Echt een verrassing is dit niet. Wat voor Main Street onverdeeld goed is, kan zelden op navenant applaus rekenen op Wall Street. Het jobrapport blies nu iets té warm om onverdeeld goed te zijn, aangezien de sterke jobcreatie in combinatie met stevige loongroei de Amerikaanse centraal bankiers in hun overtuiging kan sterken dat de economie sterk genoeg is om een renteverhoging later dit jaar te verteren.

In de technologiesector was LinkedIn aan het feest. De netwerksite voor professionelen schoot 10,7 procent hoger naar 263,40 dollar. Een recordkoers, die ook een verzesvoudiging is vergeleken met de intekenprijs van 45 dollar bij de beursgang in het voorjaar van 2011. Over boekjaar 2014 klom de omzet liefst 45 procent naar 2,22 miljard dollar, voor 2015 mikt het bedrijf op 2,93 à 2,95 miljard dollar.

Het sterke kwartaalrapport lijkt aan te geven dat CEO Jeff Weiner erin slaagt nieuwe inkomsten aan te boren: zo gebruiken steeds meer handelsvertegenwoordigers het sociale netwerk om contacten te leggen met klanten en voeren ook steeds meer bedrijven - tegen betaling - doelgerichte marketingcampagnes via LinkedIn.

Ook Twitter kon het stilaan omvangrijke leger critici de mond snoeren met stevige resultaten en optimistische vooruitzichten. Dat joeg de microblogsite 16,4 procent hoger naar 48,01 dollar. 

Voorts was er de stilaan dagelijkse dosis fusiekoorts. In de defensiesector lanceert Harris een bod op branchegenoot Exelis. Samen zouden de twee relatief kleine spelers de toptien van de militaire sector induiken en zo een betere onderhandelingspositie hebben tegenover het Pentagon. Bovendien is de kans reëel dat het Pentagon na jaren besparen stilaan minder de vinger op de knip zal houden, nu de vele brandhaarden in de wereld stilaan een herbewapening waarschijnlijk maken.

Harris biedt 16,625 dollar cash en 0,1025 eigen aandelen voor elk aandeel Exelis. Het bod tilde Exelis 36 procent hoger naar 24,13 dollar, Harris klom 9,6 procent naar 76,18 dollar.

 

 

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud