Advertentie

Wall Street: Nvidia, het aandeel van alle hypes

©AFP

Op een vlak Wall Street was Nvidia nog maar eens de absolute uitblinker.

Nu het stilaan duidelijk wordt dat beleggers zich niet te snel rijk mogen rekenen met de door president Trump beloofde belastingverlaging, is de rek uit Wall Street. De Dow Jones  sloot na het verlies van donderdag nog eens een bescheiden 0,2 procent lager op 23.423 punten. 

Op Nasdaq blijft de hoge vlucht van Nvidia  opvallen: de specialist in grafische kaarten spurtte 5 procent hoger naar 215,33 dollar, een record. Nvidia is een bijzonder fascinerend verhaal. Eind de jaren negentig deed de naam alleen een belletje rinkelen bij fervente games, dankzij de krachtige grafische kaart GeForce. 

Nu blijkt er geen hype waar beleggers compleet wild van worden, of de Californiërs zitten er met hun grafische krachtpatsers midden in. Dat gaan van zelfrijdende auto's, robotica en alle aspecten van kunstmatige intelligentie (AI) of virtual reality (VR) tot de reken- en denkkracht die nodig is om digitale munten als bitcoin en de vele andere cryptocurrencies te 'mijnen'. 

Het resultaat van dit alles? Een omzet die over het afgelopen kwartaal nog eens bijna een derde hoger sprong naar 2,64 miljard dollar, een brutomarge van net geen 60 procent en een nettowinst die bijna de helft toenam tot 833 miljoen dollar of 1,33 dollar per aandeel. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud